Det här är inte mitt påfund, utan något jag hittade på Youtube. Riktigt bra bas för alla de goda varma mackor många vill ersätta. Detta går också att ha som pizzabotten.
Blomkålstoast
Ingredienser till fyra toast:
- 1 mindre blomkålshuvud
- 2 ägg
- 2 dl riven ost
- 1/2-1 tsk salt
- Smör till stekning
- Fyllning
Gör så här
- Sätt ugnen på 200-210 grader.
- Kör blomkålen fint i matberedare.
- Blanda samman samtliga ingredienser och fördela åtta högar på två plåtar, forma till fyrkanter.
- Grädda 15-20 minuter tills de fått ganska mycket färg (men såklart inte är brända)
- Ta försiktigt loss en toastskiva med stekspade, flytta den till en stekpanna med smör, skiva på ostskivor och annan fyllning du vill ha (avsluta med ost så toasten klibbar ihop med den övre toasten som du lägger på toppen)
- Stek försiktigt på båda sidorna.
- Klart!
Servera gärna med sallad.
Tips!
Om du gillade det här receptet,
kolla även in min supergoda blomkålspizza utan ost
5/5
(2 Reviews)
12 kommentarer
Hej igen! Tack så mycket för svar! Jag säger bara det, vilken tur att jag har semester så jag hinner testa många av dessa otroligt fina recept! Jag kommer självklart att tipsa alla om din härliga sida!! Tack o kram
Ja också vilken tur med vädret sedan, haha, man kan verkligen stå i köket hela dagarna! 😉
Hejsan
Jag undrar om man kan frysa in dem?
Marie
Det har jag inte testat med ser inga hinder för det. Kanske blir lite mjukare, men om du ska steka dem i en panna sedan så borde det gå fint!
Oj så goda dom var, försvinnande goda 🙂 Fyllde med ost, rökt skinka och dijonsenap.
/Camilla
åh vad gott! 🙂
8 per plåt eller 4 per plåt?
Jag tror att 4 per plåt är lagom.
Går det att använda dem i toastmastern i stället för att steka dem i pannan?
Jag vet inte vad en toastmaster är? Är det en brödrost eller liknande?
Dessa är sååååå goda. Men jag undrar om man kan göra dem med vitkål. Har provat det?
Det går säkert bra, den är dock lite hårdare. Kram!