Blomkål med parmesan och citron. Så GOTT! Du kan göra detta recept med annan kål också, som spetskål eller broccoli, och detta passar till allt!
Blomkål med parmesan och citron
Du behöver
- 1 blomkålshuvud (gärna ett större)
- Smör
- Salt
- Chiliflakes
- 1 eko citron
- Parmesan efter smak
Gör blomkål med parmesan och citron så här
- Skär 1 blomkålshuvud i skivor.
- Hyvla på smör med en osthyvel salta ordentligt. Jag har även på chiliflakes, vilket jag är smått besatt av.
- Riv över resten från citronen (välj alltid eko) och skär sedan av lite av ändarna på citronen samt mitt i tu och ställ halvorna på plåten.
- Ugnsbaka i cirka 30 minuter i 175 grader eller tills du är nöjd med färgen.
- Riv över valfri mängd parmesan och pressa över den varma citronen vid servering (gärna lite svartpeppar också)
Många undrar vilka stekbleck jag har, och dessa hittar du i detta inlägg
Gott att ha till
- Helstekt kyckling med örter
- Köttfärsbiffar med rosmarin
- Mammas kyckling med koriander
- Kycklinglårfilé med balsamvinäger och dragon
- Kryddig kycklinglårfilé med majonnäs
- Mapuchebiffar
- Currylax
3.9/5
(20 Reviews)
2 kommentarer
Ska det vara 175 i varmluft eller vanlig?
Det brukar kvitta tycker jag, jag kör alltid 175 varmluft, men har man vanlig kan man köra något varmare (speciellt om man har bråttom)