Blomkål med lagersmör

Blomkål med lagersmör – enkelt och gott!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore & Apohem

Blomkål med lagersmör är ett enkelt och supergott tillbehör som du svänger ihop en vardagskväll eller till fest. Hoppas att du gillar, och det finns fler smaskiga blomkålsrecept i inlägget. Glöm inte att lämna ett betyg (längst ner i inlägget) om du testar. Vill du se receptet tillagas, kolla denna video från mitt Instagramkonto som följs av över 100 000 personer. 🥰

Lagersmör
Lagersmör! Det kanske du inte testat tidigare? Jag tycker också att du ska testa beasmör om du gillar smör och bearnaise.

Blomkål med lagersmör – Du behöver

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2-1 tsk mixade lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • Oraffinerat havssalt efter smak
  • 1 blomkålshuvud

Blomkål med lagersmör – gör såhär

  1. Blanda ihop allt till lagersmöret. Lägg gärna alltsammans i en bit plastfolie (detta är min favorit från Ninjaplast) eller bakplåtspapper och rulla ihop till en “korv”. Lägg in i frysen tills det stelnat.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skär smöret i generösa skivor. Gör likadant med blomkålen. Salt den lite extra.
  4. Lägg smöret på blomkålsskivorna, och lägg sedan in i ugnen cirka 30 minuter. Blomkålen ska vara mjuk och ha fin färg.
  5. Jag toppade med aktiverade pumpakärnor (älskar krispet till) och lite basilika. Enjoy!
blomkål med lagersmör

Fler recept med blomkål

Gillade du detta recept – Blomkål med lagersmör – ska du absolut ta en titt på nedanstående recept. Jag tycker om enkla, snabba och näringsrika recept med få ingredienser. Jag har även satt ihop ett antal veckomenyer, de kan du också ta en till på om du önskar inspiration för flera dagar i rad.

Vegetarisk korma med blomkål
Blomkål går att variera på så många olika sätt. Du vet väl att du också kan äta blomkålsblasten? Den äter du som vitkål. God i soppor, sallader eller grytor. ❤️
5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Hej igen efter ett år eller två! Jag har nu (äntligen) köpt två (2!) stekbleck från Pallare, inte en dag för tidigt egentligen men fick lite över och eftersom jag alltid önskat mig dessa (pga dig ❤️) så har jag köpt dem nu!
Det första kom idag och jag lagar kycklinglår/vitkål/lök/rödbetor, det ska bli spännande att testa.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök