Blomkål med lagersmör är ett enkelt och supergott tillbehör som du svänger ihop en vardagskväll eller till fest. Hoppas att du gillar, och det finns fler smaskiga blomkålsrecept i inlägget. Glöm inte att lämna ett betyg (längst ner i inlägget) om du testar. Vill du se receptet tillagas, kolla denna video från mitt Instagramkonto som följs av över 100 000 personer. 🥰
Blomkål med lagersmör – Du behöver
- 100 g rumsvarmt smör
- 1/2-1 tsk mixade lagerblad
- 2 vitlöksklyftor
- Oraffinerat havssalt efter smak
- 1 blomkålshuvud
Blomkål med lagersmör – gör såhär
- Blanda ihop allt till lagersmöret. Lägg gärna alltsammans i en bit plastfolie (detta är min favorit från Ninjaplast) eller bakplåtspapper och rulla ihop till en “korv”. Lägg in i frysen tills det stelnat.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär smöret i generösa skivor. Gör likadant med blomkålen. Salt den lite extra.
- Lägg smöret på blomkålsskivorna, och lägg sedan in i ugnen cirka 30 minuter. Blomkålen ska vara mjuk och ha fin färg.
- Jag toppade med aktiverade pumpakärnor (älskar krispet till) och lite basilika. Enjoy!
Fler recept med blomkål
Gillade du detta recept – Blomkål med lagersmör – ska du absolut ta en titt på nedanstående recept. Jag tycker om enkla, snabba och näringsrika recept med få ingredienser. Jag har även satt ihop ett antal veckomenyer, de kan du också ta en till på om du önskar inspiration för flera dagar i rad.
- Blomkål med parmesan och citron
- Vegetarisk korma med blomkål
- Rostad blomkål i ugn med beasmör
- Mejerifri blomkålssoppa med grönkålschips
- Lottens magiska kyckling med blomkålsris
5/5
(1 Review)
2 kommentarer
Hej igen efter ett år eller två! Jag har nu (äntligen) köpt två (2!) stekbleck från Pallare, inte en dag för tidigt egentligen men fick lite över och eftersom jag alltid önskat mig dessa (pga dig ❤️) så har jag köpt dem nu!
Det första kom idag och jag lagar kycklinglår/vitkål/lök/rödbetor, det ska bli spännande att testa.
Vad roligt att höra! De är underbara!