Beasallad låter ju garanterat festligare än grönkålssallad med vinäger och dragon. Men det är ju egentligen sak samma. Det här är så gott att jag helt ärligt åt upp hela tallriken i ett nafs efter att jag hade fotat den.
Beasallad kan ätas som den är till annan mat, som bas till en större bowl eller varför inte som fredagsmys? Jag får inte nog av den här salladen. Den är super. Och överdrivet enkel att göra.
Beasallad
Anpassa mängd efter behov
- Grönkål
- Ofiltrerad äppelcidervinäger
- Salt eller Herbamare
- Torkad dragon
- Kokosolja att steka i (jag föredrar smaklös)
Jag smyglanserar min egen lilla shop hos Bodystore.com där alla produkter till detta recept utom Grönkålen och dragonen finns. Här hittar du min shop. Jag har samlat alla mina favoriter på ett och samma ställe, jag kommer även att länka till relevanta inlägg till alla produkter inom kort, så du kan förkovra dig i hälsa och recepttips från min shop.
Gör så här
- Riv av grönkålen från stammarna hacka grovt. Skölj bladen noga och slunga dem gärna i en salladsslunga. Finhacka stammarna, här slänger vi inget!
- Börja med att steka de finstrimlade stammarna några minuter i smaklös kokosolja.
- Tillsätt grönkålen, salta och stek några minuter.
- Den sista minuten tillsätter du en skvätt, svårt att säga exakt, äppelcidervinäger. Låt den ånga in i kålen, det ska alltså inte vara vattnigt i pannan. Tillsätt sedan dragon efter smak.
- Klart att servera!
Tips
:
- Du kan tillsätta lite chili, vitlök eller en näve hackade, rostade frön eller nötter.
-
Jag kommer alltid, alltid alltid uppmana till att inte slänga mat. Att använda allt som går att äta. Blomkålsblast, vitkålstammen eller här det hårda på grönkålen. Om man slänger dem, slänger man ungefär 1/4 av grönkålspaketet, inte speciellt klimatsmart eller ekonomiskt.
Just ja, en sak till…
Om jag nu gjorde dig helt överdrivet sugen på riktig bea tipsar jag om min extra enkla (och magiskt goda) bea, som passar till ja du vet, allt.
Hoppas att detta ska smaka, och att du tycker att det var inspirerande att läsa.
8 kommentarer
Tror du man kan göra på fryst grönkål istället för färsk?
Det borde funka, har inte ens sett fryst! Men absolut, borde ju bli samma lika ungefär? Kram!
Väldigt vad alla dina recept nu för tiden är fyllda av annonslänkar….
Det är ungefär samma som innan, men nu måste jag märka ut det på annat sätt enligt reklamombudsmannens regler. Jag driver min blogg som mitt heltidsjobb, jag blir inte rik på Annonslänkar, men de hjälper en mycket liten bit på vägen så jag kan ta up en liten lön och betala mina räkningar. Ett annat alternativ är att låsa min sajt och koppla på betallösning så endast de som betalar medlemsskap får tillgång till mina över 600 recept som idag är helt gratis. Det vill jag inte. Jag har valt att inte ha massor av banners och pop-ups till diverse företag utan istället erbjuda tjänsten att länka till produkter jag använder. Om du inte gillar det behöver du inte klicka in och köpa något, men om du ändå ska köpa kan du supporta mig och handla via länkarna. Ha en fin jul, kram Fanny
Självklart måste du ta betalt för ditt arbete! Inget konstigt alls, bara synd att vi bortskämda bloggkonsumenter inte fattar det…
Keep upp the good work!
TACK Sandra. Jag betalar även för att kunna skicka inspirationsbrev (ca 700 kr/månad) Sedan kostar mitt webbhotell några 1000 om året, min IT kille kostar några hundra kr/h och mina försäkringar, Lightroom, utrustning och liknande. Det blir inte mycket kvar till lön, och det är tråkigt när folk klagar. Det kostar inget extra för er att handla via mina länkar. Jag vill verkligen fortsätta med detta lång tid framöver, och då behöver vi hjälpas åt. Ni kan likea mina samarbeten, kanske skriva en kommentar och handla något som ändå behöver köpas via mina länkar. Köpa min bok… Sådant supportar mig väldigt, och det räcker. Men många vill ju att allt här i världen ska vara gratis, det vore ju skönt, men tyvärr är det inte så. 🙂 Kram och ha en underbar jul <3 <3
Beasallad låter ljuvligt! Ska testas! ? Vart kan man köpa salladsfatet/tallriken? Såå fin!
Hej! Ja det måste testas, lovar att det är supergott! Fatet har jag hittat på loppis, finns inga märken/stämplar i det. Så tyvärr inte så mycket att gå på… Kram!