Auberginerullar med spenatfyllning och tomatsås

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Detta recept på auberginerullar med spenatfyllning och tomatsås är ett mycket uppskattat recept i min familj och bland mina vänner. Tillbehören sätter lyxighetskänslan, en god sallad till är ett måste! Väldigt gott att ha i matlådan också, eftersom smakerna sätter sig när den fått stå ett tag. Går enkelt att göra, och kan förberedas innan gästerna kommer fram till det sista momentet som är en stund i ugnen. Smidigt och bra, helt min melodi.

Auberginerullar till tre-fyra personer:

  • 2 stora auberginer

Tomatsås:

  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • Herbamare, peppar, stark paprika (chili eller liknande) efter smak (lök och vitlök passar ju också bra här i så fall fräst innan)
  • 1 Mozzarellaost

Så här gör du tomatsåsen

  1. Koka ihop ingredienserna, 10-15 minuter. (Vissa tomatsorter kan behöva en uns sött för att bryta av om de är väldigt sura, tillsätt i så fall en nypa sötning eller två.)
    Ibland behövs det slås på lite mera vatten så den inte bränns om du väljer att koka den länge.
  2. Slå sedan på tomatsåsen över rullarna och lägg på mozzarellan.
  3. In i ugnen igen på 200 grader tills hela ytan bubblar, ca 10-15 min.

Spenatröran:

  • 300 g bladspenat fryst (eller några rejäla nävar färsk bladspenat)
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 dl cream cheese
  • 1/2 dl cream fraiche
  • Herbamare samt peppar efter smak
    Du kan ta 1,5 dl cream cheese, eller 1,5 dl cream fraiche eller byta ut mot kokosgrädde för mejerifri.

Så här förbereder du auberginerna och gör spenatröran

  1. Hacka löken och fräs den i en panna.
  2. Tillsätt den frysta spenaten och fräs tills vattnet försvinner.
  3. Rör ner övriga ingredienser, låt bubbla någon minut, låt svalna av något.
  4. Skär en stor aubergine (eller 2-3 små) på längden ca 0,5-1 cm tjocka och salta dem.
  5. Lägg på en plåt med lite ringlad olja över. Baka i ugnen ca 200 g tills auberginerna är mjuka, ca 10 min. Låt svalna så du kan ta i dem.
  6. Lägg sedan på fyllningen och rulla ihop. Ibland går auberginerna sönder men det går att lappa ihop dem lite. Ibland tar jag två smala eller två tunnare som en rulle.
  7. Lägg dem i en ugnsfast form.

Auberginerullar med svartkål och baconröra

Tips! Om du gillade dessa borde du även pröva detta recept: auberginerullar med kål och lök

4.7/5 (9 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

11 kommentarer

Denna har vi gjort.. Jag själv är inte så förtjust i detta men min man älskar det så vad gör man inte för maken:))

En av de godaste rätterna jag vet! Jag kör inte lchf men älskar dina recept. Jag gör dessa veganska och det blir så gott! Skulle nästan kunna leva på den här rätten haha!

Otroligt gott! Tummen upp från alla i familjen! Skulle passa jättebra till en buffé och på julbordet. Tack! ??

Rätten blev jättegod!! Hade inte alla ingredienser hemma, så jag bytte ut mozarellan mot litet riven gratängost och creme fraiche etc. med litet Kesella och majonnäs. Kryddade litet extra med torkad timjan. Kommer absolut att laga den igen.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök