Auberginepaj

Auberginepaj med lök och rosmarin – glutenfri/LCHF

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Paj är en stor favorit och kan varieras i det oändliga. Detta är en variant på min ostpaj. Passar perfekt på buffébordet, i matlådan eller som en trevlig middag.

Auberginepaj med lök och rosmarin

Ingredienser: Botten:

Fyllning:

  • 1 stor Aubergine
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk rosmarin
  • 4 ägg
  • 4 dl mejeri eller kokosmjölk (För dig som väljer mejerier kan du blanda ihop de skvättar du har av cream fraiche, grädde cream cheese, mjölk, keso, yoghurt, du kan givetvis välja bara någon av dessa)
  • 3 dl valfri ost eller hoppa över helt för mejerifri (Jag fryser alltid ner det sista på osten (tar alltid bort allt vax när det är ny, annars blir det svårt i slutet när den är tunn. Fler spartips här!
  • 1,5-2 tsk herbamare/salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär auberginen i centimetertjocka skivor, lägg på en plåt, ringla olivolja och salta.
  3. Ställ in i ugnen cirka 10-15 minuter (de ska bli mjuka och få lite färg).
  4. Blanda ihop samtliga ingredienser till pajbotten, salta efter smak och tryck ut i pajformen. (jag brukar använda en springform 24 cm med bakplåtspapper i botten.)
  5. Ställ in i frysen tills den blivit hård.
  6. Förgrädda sedan i (175  grader) i cirka 7 min.
  7. Stek den gula löken i smör om du skivar tunt. Låt den bli nästan karamelliserad, och gyllenbrun. Släng i rosmarinen precis innan du tar bort den från plattan.
  8. Blanda sedan ihop mejerier, ägg, hälften av den rivna osten och kryddor (herbamare/salt, peppar) till äggstanningen.
  9. Varva aubergine, lök och hälften av osten i det förgräddade pajskalet.
  10. Häll över äggstanningen.
  11. Ställ in i ugnen tills fyllningen stannat, ca 25-30 minuter.
  12. Låt gärna stå ca 15 minuter innan servering.

Auberginepaj

4/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Gjorde den goda auberginepajen häromdagen. Pajdegens kanter satt fast i springformen. Smörja formens kanter, eller?

Okej, det har inte hänt mig, men det låter ju som en god idé eller göra den i ett bakplåtspapper. 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök