Smulpaj är så gott och så enkelt! Här kommer en variant som alltid uppskattas av min familj och mina vänner. Tryck nedan för att komma till receptet.
Smulpaj LCHF
Ingredienser till 1 paj:
- 500 g rabarber/bär
- Knappt 1/2 dl sötning (till rabarber, till bär tar jag ännu mindre)
- 100 g smör
- 1/2 dl kokosmjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 dl hela mandlar grovt hackade
- 1 msk sötning
Gör så här
- Sätt på ugnen 175 grader.
- Hacka rabarberna och lägg i valfri form, bären lägger du ner som de är. Häll på sötning. Väljer du rabarber brukar jag förgrädda dem i ugnen tills de mjuknat, ca 15-20 minuter beroende på stort och fasthet.
- Blanda undertiden ihop ingredienserna till smuldegen. Fördela över kakan och ställ tillbaka i ugnen tills smultäcket fått fin färg, ca 15 minuter.
Servera gärna med min goda mejerifria vaniljsås!
Tips!
Om du gillade det här receptet, kolla in min superenkla chokladpaj
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
3.8/5
(61 Reviews)
3 kommentarer
Tack för att du delar med dig av dina recept! Vad använder du för sötning? Jag tänker på vad som är bäst med tanke på framförallt barn. Tack igen?
Hej! jag föredrar björksocker till mig och barnen: https://lesscarbs.se/lchf-godsaker/sota-dina-bakverk-med-xylitol-bjorksocker/ Kram Fanny
det va jättegott. Stort tack:)