Lesscarbs tryfflar – med tio olika smaksättningar

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Jag älskar enkelt fika. Här har jag en tryffel som jag sedan rullat i olika smaker istället för att göra flera olika ”tryffelsmetar”. Förvara i frysen tills de ska ätas.

 

Lesscarbs tryfflar

 

Ingredienser till ca 15-20 tryfflar:

  • 1/2 dl grädde
  • 30 gram smör
  • 100 gram mörk choklad (minst 70 %, helst sockerfri)

 

Gör så här

  1. Smält smöret i grädden, blanda ner chokladen till en slät massa.
  2. Låt stå i kylen ca 1 timme.
  3. Forma kulor
  4. Rulla i kakao, kanel, rostade nötter (hasselnötter på bilden), kakaonibs, lakritspulver, torkad ingefära, flingsalt, pepparkakskrydda (var lite försiktig med dessa fyra, kan lätt bli för mycket, rulla väldigt försiktigt och smaka av hellre än att rulla, rulla, rulla och sedan mata soptunnan för att det blev för starkt) chiliflakes eller naturella.

(Om delar av smöret ligger på toppen när den stått i kylen är det ingen fara, den blandar sig när du rullar kulorna)

Lesscarbs tryfflar

 

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du kolla in mina choklad och kokosbollar

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Nu kan du köpa min bok Giftfri!

Jag har beställt en begränsad upplaga böcker, och du köper direkt från mig. Du visar ditt stöd och får en signerad bok!