Jag älskar enkelt fika. Här har jag en tryffel som jag sedan rullat i olika smaker istället för att göra flera olika “tryffelsmetar”. Förvara i frysen tills de ska ätas.
Lesscarbs tryfflar
Ingredienser till ca 15-20 tryfflar:
- 1/2 dl grädde eller (kokosgrädde/mjölk för mejerifritt)
- 30 gram smör ( kokosolja, kakaosmör eller ghee för mejerifritt/i princip mjölkproteinfritt)
- 100 gram mörk choklad (minst 70 %, helst sockerfri)
Gör så här
- Smält smöret/kokosoljan i grädden, blanda ner chokladen och vispa kraftig till en slät massa.
- Låt stå i ute i kylan eller i kylen ca 1 timme, rör gärna om då och då.
- Forma kulor, gärna med lite fuktiga händer.
- Rulla i kakao, kanel, rostade nötter (hasselnötter på bilden), kakaonibs, lakritspulver, torkad ingefära, flingsalt, pepparkakskrydda (var lite försiktig med dessa fyra, kan lätt bli för mycket, rulla väldigt försiktigt och smaka av hellre än att rulla, rulla, rulla och sedan mata soptunnan för att det blev för starkt) chiliflakes eller naturella.
(Om delar av smöret ligger på toppen när den stått i kylen är det ingen fara, den blandar sig när du rullar kulorna) Det kan bero på att du inte blandat allt ordentligt heller, så tänk på det till nästa gång.
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du kolla in mina choklad och kokosbollar
4/5
(20 Reviews)