Krämiga choklad- och kokosbollar – när man vill unna sig något!

Detta blev som en blandning mellan kokosboll och tryffel. Enkel och god. Perfekt att ha i frysen och ta fram en liten stund innan den ska ätas.

 

Choklad- och kokosbollar

 

Ingredienser till ca 15st:

  • 50 g choklad minst 70 % (såklart helst sockerfri)
  • 50 g kokosgrädde
  • 25 g smör eller kokosolja
  • 50 g kokosflingor + lite att rulla i.

 

Gör så här

  1. Smält samman chokladen, kokosgrädde och smör i vattenbad. Rör tills du fått en jämn smet.
  2. Blanda ner kokosflingorna och ställ svalt ca 20 minuter.
  3. Forma sedan bollar och rulla i kokosflingorna. Förvara i frysen.

 

Om du vill kan du tillsätta lite lakritspulver/pepparkakskrydda/några droppar smaksatta steviadroppar i smeten.

 

Choklad- och kokosbollar

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in mina chokladtryfflar

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Nu kan du köpa min bok Giftfri!

Jag har beställt en begränsad upplaga böcker, och du köper direkt från mig. Du visar ditt stöd och får en signerad bok!