Rabarberdessert

Lesscarbs goda Rabarberdessert

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Här är en variant av två av mina populära recept, min rabarberpaj och min granola. Blev en väldigt fräsch, syrlig och god dessert som min bästa vän gillade, som annars inte hoppar högt av glädje när vi tar fram dessert.

Rabarberdessert

Ingredienser till rabarberkrämen:

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör samtliga ingredienser i en matberedare till en slät kräm.
  3. Fördela krämen i fyra formar, ställ ner i en ugnsfast form och häll på vatten så det återstår ca 1 cm från formarnas kant. Tänk att det inte ska rinna ner vatten på rabarberkrämen om det bubblar lite.
  4. Grädda cirka 30-35 minuter.

Rabarberdessert

Kardemummagranolan

  1. Följ detta recept på granola, men ersätt pepparkakskryddan med 2 tsk kardemumma, helst nystött.
  2. Jag tog 120 gram mandlar istället för hasselnöt+mandel, men ta de nötter du gillar och har hemma.
  3. Om du vill kan du även tillsätta 1-2 tsk sötning.
  4. Låt rabarberkrämen svalna.
  5. Vispa grädde och servera som på bilden med grädde och granola på varje portion.

Detta är alltså en variant av Fannys rabarberpaj, och min knapriga granola.

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in min snabba chokladdessert 

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök