Här är en variant av två av mina populära recept, min rabarberpaj och min granola. Blev en väldigt fräsch, syrlig och god dessert som min bästa vän gillade, som annars inte hoppar högt av glädje när vi tar fram dessert.
Rabarberdessert
Ingredienser till rabarberkrämen:
- 5 dl hackade rabarber
- 1 ägg
- 3 msk smält smör
- 1 krm vaniljpulver
- 1 msk sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör samtliga ingredienser i en matberedare till en slät kräm.
- Fördela krämen i fyra formar, ställ ner i en ugnsfast form och häll på vatten så det återstår ca 1 cm från formarnas kant. Tänk att det inte ska rinna ner vatten på rabarberkrämen om det bubblar lite.
- Grädda cirka 30-35 minuter.
Kardemummagranolan
- Följ detta recept på granola, men ersätt pepparkakskryddan med 2 tsk kardemumma, helst nystött.
- Jag tog 120 gram mandlar istället för hasselnöt+mandel, men ta de nötter du gillar och har hemma.
- Om du vill kan du även tillsätta 1-2 tsk sötning.
- Låt rabarberkrämen svalna.
- Vispa grädde och servera som på bilden med grädde och granola på varje portion.
Detta är alltså en variant av Fannys rabarberpaj, och min knapriga granola.
Tips!
Om du gillade det här receptet, kolla in min snabba chokladdessert
0/5
(0 Reviews)