smörkaffe

Smörkaffe – lätt det bästa och godaste kaffet!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Kitchemtime

Smörkaffe. Ja du hörde rätt. Det var någon gång förra året som jag blev tipsad om att ha smör i kaffet. Då hade jag redan sagt hejdå till grädde, kokosgrädde och allt sånt som jag innan hade i kaffet. Jag drack förresten mitt svarta kaffe till äggröran med mycket smör varje morgon i två veckor, sedan kunde jag dricka kaffe svart. Så det går att sluta med mjölk-substitut, det är jag helt säker på. Nåja, åter till smörkaffet, hur gott är inte det? 

Smörkaffe tror jag att det var Martina som sa att jag skulle smaka. Eller så var det att hon ville ha det när hon var hemma hos mig. Jag minns inte, förmodligen hade jag testat detta tidigare, men vill bara få det till att det är tack vare min älskade Martina Johansson.

Smörkaffe

Hur som helst. Det här är egentligen larvigt enkelt. Du tar en kopp. Häller upp kaffe, ej till bredden. Tillsätt smör, jag använder saltat smör, tycker absolut inte att det smakar salt. Jag brukar mest höfta, men kanske 20 gram per kopp eller så.

Jag brukar inte orka vänta på att smöret smälter så jag kör direkt ner min lattevisp och vispar för glatta livet. Jag har köpte en lite bättre mjölkskummare (adlink), tycker att de billigaste alltid går sönder. Perfekt att ha en på jobbet också om man vill ha en mer välsmakande kaffe även där. Smör kan rädda även de sämre kaffesorterna. 🙂

Detta är en perfekt arbetsuppgift för en liten tjej eller kille, det är roligt att mixa.

Smörkaffe
Här är två smör som jag gillar. Det högra från Garant kostar 34 kr och de är ungefär 10 kr billigare för samma mängd av Arlas. Jag har även sett att ICA har tagit fram ett eget ekosmör med grädde från Sverige.

Andra fettiga kaffevarianter

Här finns några andra kaffevarianter att testa 🙂

Brukar du ha smör i kaffet?
Ha en solig dag! Kram Fanny

4.2/5 (37 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

5 kommentarer

Hej,
Jag dricker bara te och brukar bara ha kokosolja i, men de dagar jag är med mina barn på hopptävling och har fullt upp med att hålla koll på starttider, uppvärmning av ponny, stöttning av barn osv brukar jag ha med mig en termos med smör-te. Perfekt att hälla över i en mindre termosmugg när man känner att fokus och energi börjar dala. Jag har ALLTID med mig matsäck de här dagarna, men det brukar sluta med att jag äter den när vi är hemma igen. Barnen äter sin mat i bilen på väg hem, haha. I bästa fall kan de skala ett ägg åt mig som jag äter medan jag kör. Så smör-te är perfekt att ha med.

Testade nu men det åker högt upp så jag måste ha en stor kopp eller börja med mycket lite kaffe. Det är en himla fart på vispen.
Köpte min på Clas Ohlsson. Får se hur länge den funkar.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök