Hemmagjord proteinglass – eller kollagenglass som jag kallar det är otroligt gott och enkelt att göra. Det går lite snabbare/enklare med glassmaskin, men det går fint utan också. Du kan variera glassen i alla möjliga smaker du kan tänka dig, tror att mango skulle vara riktigt gott, en smak som jag bara måste testa inom kort.
Ta med glass till stranden i termos + picknicktips
Kanske sommarens bästa tips? Köp en mattermos och förvara glassen där, betydligt billigare och nyttigare än att köpa glass varje gång man ska ut. Tycker det är himla mysigt. Vi har:
- Mattermos (alla strolekar) från Kleen Kanteen
- Rostfria stålmuggar (som vi äter glassen ur om vi är hela familjen samt har dem för dryck)
- Varsin spork i rostfri stål
- Djupa tallrikar perfekt på stranden/när man äter ute så maten inte faller av tallriken. Vi hade flata tallrikar innan och det kändes som att mest hamnade på stranden.
Grejer du behöver till att göra glass
Hemmagjord proteinglass – tre olika recept
Blåbärsproteinglass
Du behöver
- 1/2 dl vatten
- 3 msk björksocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 500 ml fast kokosgrädde
- 1 dl valfritt kollagen
- Saften från 1/2 citron
- 1 nypa oraffinerat havssalt
- 350 gram frysta blåbär
Gör så här
- Värm 1/2 dl vatten tillsammans med 3 msk björksocker (eller annan valfri sötning) tills sötningen löst sig. Tillsätt knappt 1 tsk vaniljextrakt. Låt svalna.
- Vispa samman övriga ingredienser med sötningen från ovan till en helt slät massa.
- Lägg i en glassmaskin och följ instruktionerna. Min jobbade i en timme. Du kan även frysa i en låda och röra med jämna mellanrum tills du är nöjd med konsistensen. Ät och njut!
Chokladproteinglass
Du behöver
- 1/2 dl vatten
- 3 msk björksocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 500 ml fast kokosgrädde
- 1 dl valfritt kollagen
- 1,5 dl raw kakao
- 1/2 dl kakaonibs
- 1 nypa oraffinerat havssalt
Gör så här
- Värm vatten tillsammans med björksocker (eller annan valfri sötning) tills sötningen löst sig. Tillsätt knappt 1 tsk vaniljextrakt. Låt svalna.
- Vispa samman kokosgrädde, kollagen, raw kakao, kakaonibs, sötningen från ovan och en nypa salt.
- Lägg i en glassmaskin och följ instruktionerna. Min jobbade i en timme. Du kan även frysa i en låda och röra med jämna mellanrum tills du är nöjd med konsistensen. Ät och njut!
- Chokladsåsen är min hemmagjorda sockerfria choklad gjord av framförallt kakaosmör
Jordgubbsproteinglass
Du behöver
- 1/2 dl vatten
- 3 msk björksocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 500 ml fast kokosgrädde
- 1 dl valfritt kollagen
- Saften från 1/2 citron
- 1 nypa oraffinerat havssalt
- 450 gram jordgubbar (färska eller frysta)
Gör så här
- Värm 1/2 dl vatten tillsammans med 3 msk björksocker (eller annan valfri sötning) tills sötningen löst sig. Tillsätt knappt 1 tsk vaniljextrakt. Låt svalna.
- Vispa samman kokosgrädden, saften från citronen, kollagen från Nyttoteket, sötningen från ovan och en liten nypa salt.
- Mosa jordgubbarna med en gaffel och blanda samman med övriga ingredienser.
- Lägg i en glassmaskin och följ instruktionerna. Min jobbade i en timme. Du kan även frysa i en låda och röra med jämna mellanrum tills du är nöjd med konsistensen. Ät och njut!
4.1/5
(10 Reviews)