Bättre sätt att avsluta middagen är svårt att hitta! Detta recept bidrog jag med i Augustinumret av AlltomLCHF 2015. Hoppas det ska smaka. På vintern gör du detta i grillpanna + ugn.
Grillad brieost med rödlöksmarmelad
Ingredienser till 4-6 personer:
- 1 brieosttårta 500 g
- 1 bit folié
- Neutral olja
- 3 röda lökar
- 1 dl rödvin
- 3 msk valfri vinäger
- 1 msk valfri sötning
- 1 msk olivolja
- salt efter smak
Gör så här
- Pensla en sida på briosten med lite neutral olja så den inte fastnar i grillen.
- Lägg den penslade sidan ner på grillen och gör ett snyggt grillmöster.
- Flytta sedan osten med den grillmönstrade sidan upp på en bit folié.
- Packa in osten och grilla 5-10 minuter, osten ska kännas mjuk i mitten men inte fallit ihop.
- Skär löken i mindre bitar, stek i oljan några minuter tills den mjuknar.
- Tillsätt övriga ingredienser, låt puttra på svag värme cirka 10 minuter.
- Häll upp och servera ljummen eller kall. Du kan också mixa den slät som på bilden.
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du kolla in min brieostpuffar
4.3/5
(7 Reviews)
2 kommentarer
Hejsan! Det ser supergott ut. 🙂 Men hur länge ska jag ha den i ugnen ifall jag inte grillar den? Och på vilken temperatur?
Hej! Kär in den i 200 grader cirka 5 minuter. Känn på den så den är mjuk men inte helsladdrig. Kram!