Grillad brieost med rödlöksmarmelad – mums!

Bättre sätt att avsluta middagen är svårt att hitta! Detta recpet bidrog jag med i Augustinumret av AlltomLCHF 2015. Hoppas det ska smaka. På vintern gör du detta i grillpanna + ugn.

 

Grillad brieost med rödlöksmarmelad

 

Ingredienser till 4-6 personer:

  • 1 brieosttårta 500 g
  • 1 bit folié
  • Neutral olja
  • 3 röda lökar
  • 1 dl rödvin
  • 3 msk valfri vinäger
  • 1 msk valfri sötning
  • 1 msk olivolja
  • salt efter smak

 

Gör så här

  1. Pensla en sida på briosten med lite neutral olja så den inte fastnar i grillen.
  2. Lägg den penslade sidan ner på grillen och gör ett snyggt grillmöster.
  3. Flytta sedan osten med den grillmönstrade sidan upp på en bit folié.
  4. Packa in osten och grilla 5-10 minuter, osten ska kännas mjuk i mitten men inte fallit ihop.
  5. Skär löken i mindre bitar, stek i oljan några minuter tills den mjuknar.
  6. Tillsätt övriga ingredienser, låt puttra på svag värme cirka 10 minuter.
  7. Häll upp och servera ljummen eller kall. Du kan också mixa den slät som på bilden.

 

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du kolla in min brieostpuffar

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Hejsan! Det ser supergott ut. 🙂 Men hur länge ska jag ha den i ugnen ifall jag inte grillar den? Och på vilken temperatur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.