Denna goda granola smakar härligt sött av lakritspulvret (helt naturlig produkt av lakritsroten och ingefäran passar otroligt bra ihop med lakritsen. Ät den tillsammans med yoghurt, blandat med bär och grädde eller vad du själv gillar. Tryck nedan för att komma till receptet!
Ingredienser till ca 5 dl granola med ingefära och lakrits
(Detta är receptet som publicerades i AlltomLCHF september 2014 samt i min kokbok, Det stora matäventyret)
- 1 äggvita
- 120 g sötmandel
- 20 g sesamfrön
- 50 g normalsaltat smör (ghee eller kokosolja)
- 70 g mandelmjöl
- 70 g kokosflingor
- 2-3 tsk lakritspulver
- 2-3 tsk torkad ingefära
- 1 nypa salt
Gör din granola med ingefära och lakritssmak så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitan bubblig. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade sötmandlarna.
- Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande som en stor klump.
- Smula sedan granolan över en plåt och in i ugnen cirka 15-20 minuter.
- Rör runt försiktigt var tredje minut. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns. Det tar cirka 15-20 minuter. Förvara i kylskåp i tätslutande burk. (Detta eftersom det är fett i granolan, då håller den sig fräsch)
Se min video när jag gör granola!
Prova gärna någon av mina andra granolor. Här har jag samlat alla mina recept på granola.
4.5/5
(4 Reviews)
22 kommentarer
låter smaskens!!!
detta får jag testa en dag
//lchfbarb
Gör det! Min man gillade den väldigt mycket. Ska ta med till baka imorgon så får vi se vad hon säger.
Den här var ju helt gaaaaalet god!!! Äter den som godis…;-) Måste göra mer snart, den går åt fort 🙂 Tack för receptet!
Eller hur, den är överdrivet god, haha. Jag blir lite beroende så kan inte göra den för ofta. 🙂 När den är kylskåpskall är den helt klart bäst tycker jag! Kul att du meddelar mig, det uppskattar jag jättemycket. <3
Den här granolan är himmelriket, kommer aldrig kunna ha något annat på min yoghurt, ever : ) Tack Fanny!
Haha, hoppas det är en bra sak. 🙂 <3
Kan man ersätta kokosflingor med något annat?
Det borde du kunna med valfria frön/nötter (finhackade) eller nötmjöl.Lycka till!
Det där låter galet gott – måste jag genast testa. En liten fråga bara – Ingefäran, är det den “vanliga” malda på burk du använt?
Ja precis, det är den 🙂
Hej
Idag har jag gjort
Granolan igen, det blir 1 gång i veckan. Den är supergod.
Både till frukosten och som efterrätt med bär o grädde.
Tack för recepten och recepten, vi har hittat så mycket gott och nyttigt.
Själv jobbar jag på förskola och nötter,mandlar är ju helt uteslutet, men det är även en äggfri förskola ( pga av allergier hos barn).
Så just smoothie (dina recept) har jag med till frukost o mellanmål. Lunch ja för det mesta något som min man lagat av :
Ja just det dina recept.
Häls Agneta
Hej vad roligt att höra! Det glädjer mig att mina recept underlättar er vardag och kanske också förgyller dem som det låter. Ha en fin helg. Kram!
Hej!
Underbart recept! Jag undrar om det går att byta ut mandelmjöl mot kokosmjöl?
Mvh
Hej det brukar inte gå så bra eftersom kokosmjöl suger mera vätska, då måste du mixtra mera, och det har jag aldrig gjort. 🙂
Den här granolan är jättegod, den här gången tog jag bara ingefära, ville få ner kolhydratmängden något. Det gick Jättebra. Linda
Hej!
Jag kan inte äta nötter och mandel, men mandelmjöl går bra om det inte är för stor mängd. Kan jag byta ut dessa mot solroskärnor, pumpakärnor eller liknande?
Det borde funka bra om du gör som ett mjöl. 🙂
Hej!
Hittade hit efter att ha googlat på “godaste granola lchf” och under kvällen testat att göra Ingefära- och lakritsgranolan. Gudomligt god! ?
En fråga bara. När du skriver kokosflingor…menar du av typen flakes då? Eller menar du riven kokos? Jag valde flakes men är lite osäker på om det var rätt.
Hej vad roligt. Varmt välkommen hit. Här finns över 600 recept. 🙂 Jag menar de som man brukar rulla kokosbollar i. 🙂
Underbart god granola
vad roligt att höra <3
Såååå himla god
Tusen tack för receptet ?
Enda problemet är att jag äter för mycke ?