Ibland är det gott med sylt! Till ostkaka, plättar, våfflor eller till yoghurt. Jag äter inte aspartam och väljer därför bort de lågkalorisyltar som finns. Att göra egen sylt är enkelt och gott. Om du gör en större sats rekommenderar jag att frysa sylten och ta fram vid behov, eftersom den har kort hållbarhet.
Jordgubbssylt LCHF
Ingredienser:
- 200 g färska jordgubbar
- 1/2 dl vatten
- Knappt 1 msk sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
Gör så här
- Dela jordgubbarna och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten och sötning.
- Koka på svag värme 10-15 min.
- Förvara i frys eller burk i kyl om du kommer att äta den de närmsta dagarna.
- Klart!
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du även kolla in min lingonsylt
Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”. Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!
Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
10 kommentarer
Hej!
Har idag hittat din blogg då jag till min stora förfäran fått veta att jag inte längre kan äta kolhydrater för min lever inte klarar att bryta ner det. Så hittade jag alla dina härliga recept och helt plötsligt ser jag ljus igen! Tack för att du delar med dig med allt gott!
Kram!
Vad kul att höra att du hittat hit! Hoppas att du ska trivas!
Hej.
Jag försökte göra din sylt idag men inget hände, var bara rinnit, förstår verkligen inte vad jag kan ha gjort fel på 3 saker ? jag fick använda mig av lite redning för att få den lite tjock, hur fast är din när du gjort den?
Med vänlig hälsning, Emelie
Var så länge sedan jag gjorde den, antar att fen blev ganska lös. ? Du kan ha i lite chiafrön så blir den fastare ✨
Jättebra tips med chiafröna! Fungerade utmärkt, tog ca en tesked 🙂
Plus jag använde björksocker istället för sötströ, topp resultat!
Toppen! 🙂
En fråga angående att använda chiafrön, ska de koka med eller stoppar man i dem efter koktiden?
Du lägger i dem efteråt 🙂 Låter stå en stund.
Tack ?