Näringsrikt mellanmål – barnvänliga och goda

Inlägget innehåller annonslänkar för Bodystore, Jordklok & Kitchen Time

Näringsrikt mellanmål som går att förbereda och variera är något som efterfrågats mer i mina kanaler. Jag ställer gärna upp med detta! Här har jag tänkt näring och variation. Jag uppskattar alltid själv tips hur man kan använda en produkt på flera sätt. Därför har jag inkluderat nypon i samtliga recept. Det är ett näringsrikt pulver som jag anser vara en doldis! Den går att använda till så mycket.

Ett mycket efterfrågat tema är näringsrikt och gott mellanmål till barn (och vuxna) Jag har fokuserat på recept som är enkla, smaskiga och uppskattade. 🥰 Genom att variera smak och konsistens, addera fett, protein & kolhydrater + servera alltsammans på en snacktallrik upplever jag att barnen blir mer nöjda och håller sig mätta längre.

Näringsrika mellanmål
 • Näringsrikt mellanmål 1: Silkeslen hummus, grönsaker och något sött i form av snabba näringsberikade chokladbollar med Helhetshälsas Havreprotein + Nyponpulver, se recept här nedan.
 • Näringsrikt mellanmål 2: Fröknäcke med Nyponpulver + Psylliumfröskal från Helhetshälsa, toppat med jordnötssmör & banan, stekta ägg och gurkstavar.
 • Näringsrikt mellanmål 3: Bananglass med Nyponpulver, Dunderpulver & Probioplex, oliver & vattenmelon + fetaost.

Kort om produkterna från Helhetshälsa

Havreproteinet innehåller hela 53 % protein + alla essentiella aminosyror. Snällt för magen, smakneutralt & mättande. Storfavorit! 

Nyponpulver med ovanligt god smak. Till nyponsoppa, bröd, gröt, smoothie, chokladbollar, glass.  

Psylliumfröskal – Innehåller gelbildande fibrer som binder vätska. Fibrerna sväller kraftigt och ger ökad volym och konsistens. Ger mättnadskänsla och bidrar till att bibehålla en hälsosam tarm.

Dunderpulver är ett vitamin-mineraltillskott för barn, utan färg- eller aromämnen. Innehåller inga tillsatser och inte heller socker eller sötningsmedel. Den goda smaken kommer från hallon.

Probioplex innehåller 5 livskraftiga bakteriestammar, testade för att överleva tillsammans och under lång tid. Frystorkade för att vara stabila i rumstemperatur – kan tas med på resor. Det går bra att ta isär kapslarna. 

Näringspulver Helhetshälsa

Recept på näringsrikt mellanmål

Fröknäcke med Nypon

Detta recept räcker till 2 plåtar knäcke. Förvara i tätslutande burk med lock.

Du behöver

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 100 grader.
 2. Blanda samman alla ingredienser och låt svälla någon minut.
 3. Bred ut massan på två bakplåtsbeklädda plåtar, och ställ in i ugnen ca 2 timmar (beror lite på ugn så testa dig fram, jag har varmluftsugn).
 4. Sedan brukar jag vända ”kexstycket” och lägga in på eftervärme tills de torkat helt. Om du har ”vanlig ugn” kan du byta plats på plåtarna efter halva tiden.
 5. Servera med nötsmör, chiasylt, hummus, pesto eller annat gott!

Två tips!

För bästa näringsupptag och för att vara snäll mot magen ska alla frön först aktiveras, som man gör genom blötläggning. Vill du göra detta är 8 timmar blötläggning att rekommendera för linfrö/sesamfrön, och 2 timmar för solroskärnor. Läs mer om blötläggning här.

Jag upplever att det blir godare smak, och mer näring behålls om du har lägre temperatur under längre tid. Du kan höja värmen om du vill att det ska gå fortare.

Näringsrikt fröknäcke
Näringsrika mellanmål

Chokladbollar med havreprotein & nypon

Det här är ett supergott och framförallt väldigt enkelt sätt att göra chokladbollar!

Du behöver

Gör såhär:

 1. Kör allt utom havregryn och kokos till en slät massa i en matberedare. Låt smeten verkligen bli krämig och slät. Om dadlarna är för torra kan du blötlägga dem en stund innan, eller koka dem något. Du kan även addera mer vätska i smeten om du inser detta för sent.
 2. Tillsätt havregrynen och mixa jättesnabbt några få varv bara, ta sedan ur kniven och blanda med slickepott, då får du kvar lite bitar av havregrynen. Om du kör allt i matberedaren blir havregrynen finfördelade.
 3. Forma smeten till en stor chokladboll. Skär den i fyra delar. Rulla varje del till en ”korv. Rulla i kokos. Skär sedan lagom stora bitar. Doppa ändarna i kokos. Förvara i burk i frysen.
Chokladbollar med proteinpulver
Näringsrika mellanmål

Bananglass med Nypon

Den här glassen smakar sött, friskt & syrligt. Enkel att göra och du väljer om du äter den ur skål eller lägger i glassformar för pinnglass. Båda blir lika bra!

Du behöver

Gör såhär:

 1. Kör samtliga ingredienser i en matberedare till en slät massa. Ät direkt eller frys in i glassformar. Jag gillar dessa glassformar i rostfritt. Du kan också lägga ner glassen i en mattermos och ta med till stranden! Garanterat succé.
Glass, melon och oliver
Så härlig mellistallrik.
Glassformar i metall
Här ser du mina glassformar i metall

Helhetshälsa – rena tillskott tillverkade i Sverige

Jag är så glad att fortsätta mitt samarbete med Helhetshälsa. Och du kommer att se mer av mig och helhetshälsa tillsammans här på bloggen och på Instagram under resterande del av året. Helhetshälsa är ett familjeföretag som startade på 90-talet. Visionen är ”marknadens renaste tillskott”. I största mån undviker de allergener som soja, mjölk och gluten, och i den mån det går väljer de ekologiska och närproducerade råvaror. 

 • Produkter utan onödiga tillsatser som är enkla för kroppen att ta upp.
 • Alla produkter är vegetariska, och majoriteten är även veganska.
 • Produktionen sker i Sverige.

Helhetshälsa producerar tillskott i lättupptagliga former, och eftersom dessa former ofta tar stor plats i kapseln är doserna ibland lägre än andra märken. Därför kan du behöva ta fler kapslar. Men resultatet blir istället att din kropp får i sig mer näring, och mindre fyllnadsmedel och annat som finns i andra tillskott av lägre kvalitet. Alltså prefekt för dig som söker efter kosttillskott gravid.

Kraven ovan ställer höga krav på tillverkningen. och flera av produkterna kräver till viss del manuellt arbete för att kunna hålla sin höga kvalitet. Det gör att Helhetshälsas produkter till mångt och mycket är ett hantverk.

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök