Enkel glutenfri havrelimpa med endast fem ingredienser i sin grundform. Sedan kan du utveckla receptet på många olika sätt, se gärna mina tips längre ner i inlägget. Grundreceptet fick jag av min följare Lena, så jag vill såklart passa på att tacka henne! Hon sa att jag hjälpt henne med så många recept genom alla år hon följt mig så hon ville att jag skulle testa och sedan dela detta! Detta bröd påminner om de havrescones jag brukar göra på helgen ibland!

Du behöver:
- 4 dl filmjölk (går även bra med kvarg, eller yoghurt)
- 8 dl havregryn (välj glutenfria havregryn vid celiaki)
- 4 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Gör såhär
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa slätt.
- Häll upp en en enlitersform (ungefär) med ett bakplåtspapper i botten.
- Toppa med pumpakärnor eller solroskärnor om du vill.
- Ställ in i mitten av ugnen i 50-60 minuter. Låt svalna på galler.
- Brödet kan vara kladdigt innan de svalnat så jag rekommenderar att du väntar en stund innan du skär i det. Brödet går bra att frysa i skivor, bara att ta fram!
Förslag på smaksättningar
- Mixa med 2 dl valfria frön, här har jag använt 1 dl linfrön, 1/2 dl hampafrö och 1/2 dl sesamfrö. Toppade gjorde jag med solroskärnor.
- Mixa med 1-2 svenska äpplen. Du kan även tillsätta lite kanel.
- Finriv 1-2 morötter eller rödbetor och mixa med smeten.
- Addera torkade tranbär, russin, fikon och aprikoser (eller en av dem, ungefär 1-1,5 dl hackade) och kanske brödkryddor!
Se gärna mina andra glutenfria och väldigt goda brödrecpet! Som Glutenfri bovetelimpa, Glutenfritt rödbetsbröd och Havreknäcke!
Gott att ha på




0/5 (0
Reviews)