PCOS LCHF

Vägen till plusset och den där f**king kroppen del 3

Nu kommer fortsättningen på den följetong vi startade för en tid sedan. Det har hänt en hel del vill jag lova. Det är så mycket att berätta att vi delar upp det i flera kortare inlägg så det blir lättare att ta del av och ta in. Veckans avsnitt tar vid där vi slutade, hur blev det med den nya maten? Hur funkade det och blev det nån ägglossning? Det här vill du inte missa! Lovar 🙂

Har du inte läst Vägen till plusset – och den där f**king kroppen del 1, gör det! Här hittar du Vägen till plusset – och den där f**king kroppen del 2.

tjejikon-div

Där vi slutade sist – D berättar

”Herregud, hur ska jag klara det här utan fusk?!! Kommer jag aldrig att få unna mig?”

Min tanke var att testa en månad och gå all in – men jag skulle inte klara det själv. Jag köpte tre tillfällen på en gång eftersom jag behövde peppen och uppföljningen. Jag tog ett snack med L och han ville till min glädje haka på: ”vi gör ju det här tillsammans, såklart jag ställer upp”. Dagen efter kickade vi igång och jag hade nog aldrig varit mer peppad innan. Jag såg fram emot kommande veckor och var väldigt nyfiken på vad som väntade. Men jag ska erkänna att jag var sorgsen över allt jag skulle välja bort, eller ja, mitt sug var det…

Förändringen

Okej, första dagarna var lite tuffa måste jag erkänna. Det tuffa var chockerande nog inte sockersuget utan att hitta ”rätt mat” att äta. Jag kunde inte riktigt äta det jag åt innan och att följa med kollegorna ut på lunch var till en början bara problematiskt – jag var helt plötsligt ”den jobbiga”. Jag blev ganska fort trött på allas kommentarer (som kom exakt HELA TIDEN!!) och började äta lunch själv, eller med dem som ville följa med mig istället för tvärtom. Första veckan var jag lite hängig och trött och L klagade ofta på min dåliga andedräkt som vägrade försvinna men jag vägrade ge upp. Jag

 var inne på lesscarbs.se konstant för att hitta bra middags- och frukost recept.

Dagarna flög iväg och efter 1 månad hade jag gått ner 5 kg (!!), magen var helt platt och mina magrutor började äntligen synas, jag har alltid tränat rätt mycket. Jag var faktiskt rätt chockad då jag upplevde att jag ALLTID åt lyxmat, jag åt mig ALLTID mätt och behövde aldrig väga maten/räkna kalorier, jag gick på toa regelbundet (kunde gå 3-4 dagar innan jag gjorde nr 2 innan) och i slutet av månaden trodde jag att jag glömt betala någon räkning då jag hade ovanligt mycket pengar kvar på kontot.

Jag minns ett tillfälle på jobbet när min VD sa till mig ”Jag upplever att du blivit väldigt harmonisk på sista tiden” och faktiskt, humöret och tålamodet var väldigt lugnt vilket var otroligt skönt. Till saken hör att jag även har ADHD.

L, som dessutom behövt sluta med kosttillskott under fertilitetsutredningen, var lite orolig över att även han skulle rasa i vikt när vi började MEN till vår förvåning gick han upp i vikt (han är smal). Helt plötsligt var vi två individer som flexade våra muskler här hemma som mådde fantastiskt bra i både kropp och själ.

Och så var det detta med ägglossningen

Kommande månad påbörjade vi vår första hormonbehandling för att stimulera fram en ägglossning men det gav inget positivt resultat. Tolv dagar efter mensens första dag vaknade jag upp en morgon med en stickande känsla i livmodern. Jag gjorde ett ägglossningstest och överraskande nog var det en blinkande gubbe. Alltså, detta har ALDRIG hänt innan! Min egna ägglossning brukar komma mellan dag 45-60 så lyckan var total. Tyvärr gick det inte så bra denna gången heller men mitt största bekymmer under denna period var att behöva gå ner ytterligare en storlek på min bröllopsklänning. Efter 2-3 månader med strikt kost märkte jag att min lutealfas (perioden efter ägglossning fram till mensen) blivit extremt regelbunden. Tidigare kunde det ta upp till fyra veckor innan mensen kom men nu kom den exakt på dag 13. Själva ägglossningen var fortfarande oregelbunden men inte alls lika extrem som innan utan den kunde komma mellan dag 22-27. Efter ytterligare ett misslyckat försök med ägglossningsstimulerande (denna gång blev det ingen ägglossning alls) valde vi att ta en paus vilket var det bästa beslutet i mitt liv då tabletterna fick mig att må extremt dåligt.En månad senare kände jag mig extremt trött. Minns att jag hade sjukt svårt att gå upp på morgonen och när helgen väl kom sov jag 12 timmar och vaknade upp helt varm och svettig. Minns att jag vaknade och ställde mig framför spegeln och tänkte ”vore synd att bli gravid nu när jag ser så j*vla fit ut”. L gick till jobbet och jag sprang iväg till apoteket och köpte mig ett gravtest och höll på spy 3 gånger på vägen hem. Jag var till en början helt säker på att testet skulle visa ”Ej gravid” så jag valde att inte säga något till L. Minuten efter jag kissat på stickan kändes som en evighet och när jag såg att jag var gravid skrek jag mig hes. Jag hade alltså haft en egen ägglossning på dag 23 som resulterade i ett plus 6 dagar innan beräknad mens!!! Lyckan att kunna bli gravid naturligt var helt galen och jag var helt säker på att det hade med kosten att göra. Ringde upp L på en gång och vi båda grät en skvätt i telefonen!

 

gravid

— SLUT PÅ DEL 3 —

Barnlöshet pcos lchf

Fannys kommentar

Sist skrev jag: Vi ska klara den här f**king resan tillsammans. <3 Och det menar jag. Jag hade ett mål som kostrådgivare sedan dag 1. Och det var att hjälpa minst EN kvinna att bli gravid och att sedan få hålla det här lilla barnet i mina armar. Det har jag nu lyckats med. Ja del ett alltså, det där med att bli gravid. Och jag är så sjukt stolt över D och mig själv.

Vi vill med den här resan bevisa att kosten spelar otrolig roll för vårt mående, vår hälsa och vår fertilitet. D:s gynläkare var otroligt positivt inställd och mycket imponerad av henne. Och med all rätt. Och du som försökt längre, försökt mer och har ”värre” symptom än D. Jämför dig inte. Vad glad för D och L och inspireras av deras arbete, resa, kraft och mod.

Nästa gång går vi in mer på djupet vad D faktiskt åt under denna period, och vilka tillskott vi la till för att ge kroppen det lilla extra.

Det är en ära att få jobba med dig, D. 


Ps. skulle du behöva hjälp med kostrådgivning är jag just nu väldigt fullbokad. Men släng iväg ett mejl så kan vi se vad jag kan göra eller om jag slussar dig vidare till någon kollega.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Grattis! Vad kul att få ta del av er historia! Hoppas att allting går bra för er! Så härligt kämpat.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök