Förvara rädisor, hur gör man det på ett enkelt och smidigt sätt så de inte vissnar, mjuknar och blir allmänt trista? Jo serru, det vet jag!
Förvara rädisor är superlätt, det enda du behöver göra är att följa mina enkla steg. Jag älskade inte rädisor så mycket tidigare, men jag insåg att om de är krispiga är de bra mycket trevligare än halvsladdriga sorgliga saker.
Förvara rädisor
- Skölj och tvätta rädisorna noga.
- Skär av det gröna. Om du köpt ekologiska eller närodlade som du vet inte är kraftigt besprutade kan du göra en supergod rädisblastpesto.
- Lägg rädisorna i kallt färskt vatten och lägg på locket! Så var det klart. Håller länge i kylen, och för att det ska hålla längre, byt vatten då och då och använd endast rena bestick när du tar upp rädisorna.
- Om du vill förbereda till sallad någon/några dagar fram kan du hacka upp ett gäng och ha dem i vatten också. De blir även mildare i smaken om man gör så.
Tips
Vill du ha lika fina burkar som jag? Då hittar du dem hos Jordklok och de kommer från Weck Jar. Jag har nästan alla modeller och storlekar.
6 kommentarer
Tusen tack för alla tips, råd och inspiration jag får ?
Kram från Tyskland ?
Tack själv! kram!
Hej!
Tack för bra tips, men förlorar dom inte smak?
Trevlig helg önskar Sussie
Lite kanske, men det är ju toppen om de är för starka!
Supertips ju
Tack så jättemycket
Tack så jättemycket för tipset /Ulla Persson