Förvara rädisor

Förvara rädisor

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Jordklok

Förvara rädisor, hur gör man det på ett enkelt och smidigt sätt så de inte vissnar, mjuknar och blir allmänt trista? Jo serru, det vet jag!

Förvara rädisor är superlätt, det enda du behöver göra är att följa mina enkla steg. Jag älskade inte rädisor så mycket tidigare, men jag insåg att om de är krispiga är de bra mycket trevligare än halvsladdriga sorgliga saker.

Förvara rädisor

  1. Skölj och tvätta rädisorna noga.
  2. Skär av det gröna. Om du köpt ekologiska eller närodlade som du vet inte är kraftigt besprutade kan du göra en supergod rädisblastpesto.
  3. Lägg rädisorna i kallt färskt vatten och lägg på locket! Så var det klart. Håller länge i kylen, och för att det ska hålla längre, byt vatten då och då och använd endast rena bestick när du tar upp rädisorna.
  4. Om du vill förbereda till sallad någon/några dagar fram kan du hacka upp ett gäng och ha dem i vatten också. De blir även mildare i smaken om man gör så.
Förvara rädisor
Förvara rädisor

Tips

Vill du ha lika fina burkar som jag? Då hittar du dem hos Jordklok och de kommer från Weck Jar. Jag har nästan alla modeller och storlekar.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

5 kommentarer

Tusen tack för alla tips, råd och inspiration jag får ?

Kram från Tyskland ?

Hej!
Tack för bra tips, men förlorar dom inte smak?
Trevlig helg önskar Sussie

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök