Jordnötskakor

Jordnötskakor med mörk choklad – paleo/vegan

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Bagaren och Kocken

Jordnötskakor som du inte behöver grädda, som du kan svänga ihop på några minuter och sedan frysa. Du kan doppa i choklad eller låta bli, det blir supergott hur du än gör det. Barnen och min man älskade dem, och även familjen Gatti med tre barn (de som driver gymmet jag tränar på du vet) Ett recept att testa helt klart! 

Jordnötskakor med mörk choklad. Bara där är jag såld i alla fall. Jag älskar jordnötssmör. Det fick vi alltid på helgen när jag var liten och det kommer jag att vilja äta resten av mitt liv. Det är ren och skär njutning! Jag älskar det löjligt mycket.

Jag är inte säker på vad du kan byta dadlarna mot om du äter LCHF. Jag skulle testa att ta annan valfri sötning och sedan tillsätta smör (kanske 50 gram) och lite mer kokosolja (kanske 1 msk till) så de håller ihop. Det borde fungera! Speciellt om du har dem i frysen.

Kakorna är alltså inte LCHF då dadlar inte är LCHF. Kakorna är heller inte strikt paleo då det inte ingår jordnötter inom Paleo, dock vet jag mängder av paleoiter som äter jordnötter. Som jag säger i min IGtv, där jag visar hur jag bakar dessa kakor (se videon här!), jordnötssmöret går att byta mot annat nötsmör. På min IGtv-kanal finns också en video hur jag gör nötsmör, och här finns recept på ”göra nötsmör” här på lesscarbs.se.

Jordnötskakor
Här är dem före frysen och före chokladen.

 

 

Jordnötskakor

Till ca 10-12 mindre kakor (eller något färre och större kakor)

 

Till chokladen använde jag följande recept på min hemmagjorda choklad.

 

Gör så här

  1. Mixa samman samtliga ingredienser i en matberedare, mixa ungefär 1 minut till en jämn smet.
  2. Forma kakor, och lägg på ett fat/bricka med bakplåtspapper.
  3. Frys minst 1 timme så de har stelnat helt.
  4. Välj nu om du vill doppa dem eller ringa över choklad eller hoppa över det helt. Om du doppar dem, doppa två gånger, och spara gärna en bit för att hålla i kakan, så blir det inte så kladdigt.
  5. Förvara i frysen. Ta fram en liten stund före servering.

 

Jordnötskakor
Mixad smet.
Jordnötskakor
Betty formar ”lite stora kakor”

 

Jordnötskakor
Här är kakorna med ett lager choklad, jag tar alltid två lager.

 

Tips!

Jag får många frågor vilken mixer jag använder. Jag har en Nutri Ninja med matberedare, blender och 2 st bullet-koppar. Det är den bästa maskin jag haft! Den är extremt prisvärd för hur grym den är och lyxig den känns. Det är dessutom inte speciellt dyr (konstigt nog) För att detta inte ska vara nog är den på sommarrea just nu, jag skulle passa på om jag var du! Här hittar du den hos Bagaren och kocken.

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här. Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

 

 

Jordnötskakor
Betty ”råkade” provsmaka två stycken och la dem lite snyggt så jag inte skulle märka. Haha!

Hoppas att du gillade det här receptet på mina megasmarriga jordnötskakor! Vi hörs snart igen.

 

4.1/5 (13 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

9 kommentarer

Fanny, din nya bok är verkligen helt underbar och jag är så glad att jag köpt den. Och mina barn uppskattar rätterna trots att de för länge sedan lämnat boet!

Vi äter LCHF så jag provade ditt förslag att byta ut dadlarna mot smör, kokosfett och sötning (tog efter smak, blev 2 msk sukrin melis) och dom blev farligt goda! Fast smeten var godare än frysta 😉 Och så blev det just en smet som jag klickade ut vilket fungerade bra men dom blev mer fettiga än kakiga. Så ska kanske prova mer kokosnötsmjöl i?

Provade idag att ta en extra msk kokosnötsmjöl och kokosfettet som original. Blev något mer kakiga/mindre fettiga men behövde klickas ut. Tyckte märkligt nog att dom inte blev lika söta så fick öka på mängden sukrin. Annars likvärdiga, fortfarande lika farligt goda 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök