Glutenfria & proteinrika scones som du kommer att vilja göra om och om igen! Så goda och enkla att göra. Hoppas att det ska smaka!
Till 8 glutenfria scones
- 4 dl havremjöl
- 0,5 dl havreprotein från Helhetshälsa
- 1 dl rismjöl eller annat valfritt naturligt glutenfritt mjöl
- 0,5 dl kikärtsmjöl
- 1,5 msk Psylliumfröskal, eko från Helhetshälsa
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 4 msk kokosolja, smör eller ghee
- 4 dl valfri mjölk (jag använder mandel eller havre)
Gör såhär
- Mixa ihop samtliga ingredienser, gärna i en matberedare
- Forma 8 scones, tryck ut och strö över lite frön om du vill.
- Grädda i 200 grader cirka 20 minuter.
- Servera med chiasylt, en god ost eller vad du föredrar!