Lesscarbs Lesscarbs
Lyxa till de rostade grönsakerna – med enkla knep!

Lyxa till de rostade grönsakerna – med enkla knep!

Lyxa till de rostade grönsakerna, går det? Undrade en fin följare. Såklart det går svarade jag, och sedan visste jag inte riktigt vad jag skulle svara mer, tills jag kom på detta! Blir ju vackrare för ögat och mer näringsrikt också. 

Lyxa till de rostade grönsakerna med nötter, frön, färska örter, tunnskivade grönsaker och ringla gärna över lite smarrig olivolja på toppen. Det livar upp vilken halvbrun plåt som helst. Det var just det min följare klagade över, att de vackra grönsakerna går in fina men kommer ut bruna som ”du vet vad”.

😂

Så kan vi såklart inte ha det, haha!

Lyxa till de rostade grönsakerna

Jag använde följande till min plåt (till ca 4 personer)

  • 1/2 påse/nät brysselkål i halvor
  • 1 mindre kålrot
  • 2-3 morötter
  • 2-3 lökar
  • 1 broccolibukett
  • Salt/hermamare
  • Kokosolja eller olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader (beror mest på hur mycket/lite tid du har)
  2. Skär upp grönsakerna i mindre bitar.
  3. Ringa över olivolja eller kokosolja och salta efter smak. L
  4. Ställ in allt i ugnen förutom broccolin som i alla fall jag gillar att köra lite kortare tid i ugnen. Medan grönsakerna gottar till sig i ugnen kan du förbereda toppingen. Rör runt på plåten då och då, jag brukar ha den inne 30-40 minuter.
  5. Lägg på broccolin de 10 sista minuterna.
  6. Lägg sedan på din topping.

Topping

Jag gillar följande: 

  • Polka- och eller gulbetor skivade tunt, gärna med en mandolin. Lägg dem gärna i kallt vatten några minuter så de blir extra krispiga som härlig kontrast till de andra grönsakerna.
  • Färska örter som persilja, oregano, rosmarin eller timjan.
  • Nötter eller frön, mina favoriter är valnötter/peccannötter eller pumpakärnor.
  • Ringla gärna god olja på toppen.
Lyxa till de rostade grönsakerna

Gulbetor och polkabetor är så snygga!

 

Lyxa till de rostade grönsakerna

På med örter, i detta fall hackad persilja.

Tips!

  1. Om det blir många blad som faller bort från brysselkålen, testa mina brysselchips då.
  2. Det är även supergott att smula fetaost över eller några granatäppelkärnor.

Lyxa till de rostade grönsakerna

 

Hoppas att detta var ett bra tips, om än ett enkelt tips. Men ofta är det det lilla som gör det stora, och ibland behöver vi påminnas om den här typen av enkla tips. Har du något liknande tips att dela med dig av? Tveka inte att lämna en kommentar. Det är superkul!

 

Annons
annons-lesscarbs

Kommentera