Jag älskar saftiga burgare, och dessa kycklingburgare är enligt min man de saftigaste han ätit! Det är ett bra betyg tycker jag.
Kycklingburgare
Till fyra stora bugrare:
- 400 g kycklingfärs
- 1 msk sambal oelek
- 1,5 tsk salt
- 1 knippe bladpersilja
Gör så här
- Hacka persiljan fint och blanda samman alla ingredienser.
- Forma till fyra biffar och stek i smör på medelvärme, några minuter på varje sida, tills de är genomstekta.
Limesås:
På bilden har jag en limesås till. Det blev väldigt gott tillsammans med kycklingburgaren. Blanda samman följande ingredienser:
- 1/2 dl 10 sekunders majonäs (recept hittar du här)
- 1/2 dl cream fraiche
- 1/2 lime saft och skal
- salt och peppar
Tips!
Om du gillade det här receptet kan jag även rekommendera dig att pröva kyckling – och omelettwraps eller fiskburgare med grönsakswop och sesammajonnäs
4.5/5
(6 Reviews)
3 kommentarer
Tack för ett fantastiskt bra recept, lär lagas snart igen.
Det här kycklingfärsreceptet är fantastiskt! Så enkelt och så otroligt gott! Jag äter biffarna i pitabröd fyllda med cole slaw. Lagas minst en gång i månaden sedan ett år tillbaka.
Vad glad jag blir för din kommentar! Tack för att du tar dig tid att skriva några rader! Kram Fanny