Lesscarbs Lesscarbs
Mapuchebiffar med ugnsrostad kål och fetaostkräm

Mapuchebiffar med ugnsrostad kål och fetaostkräm

Jag bjöd familjen på dessa smarriga biffar. Sixten kallade dem korvbiffar av någon anledning, tror kanske smaksättningen påminde honom om en korv han ätit. Haha.

Till 4-6 vuxna

Gör så här:

  1. Blanda färsen med Mapuche fire och salt.
  2. Forma till biffar och stek på först lite högre värme för yta, sedan sänker du värmen för att steka igenom (eller till den stekgrad du gillar)

Du kan ta mer mapuche fire för ännu mer intensiv smak, och om du inte har Mapuche fire kan du exempelvis ta 1 msk chipotle paste, 1 tsk liquide smoke och 2 msk tomatpuré..

Till biffarna serverade jag ugnsrostad kål och fetaostkräm. Dessa biffar är så goda att grilla och de passar jättebra som hamburgare!

mauchefire

fetaostkram

Annons
banner-mataventyret-bok

Kommentera