Lesscarbs Lesscarbs
Lax Tutto mio! med parmesanbrysselkål och alioli

Lax Tutto mio! med parmesanbrysselkål och alioli

En krydda till antipasti. Låter lite smalt som enda användningsområde. Lax och citron passar ju kanon, och eftersom denna krydda består till stor del av just citron var jag tvungen att testa. Resultatet blev supergott!

 

Lax Tutto mio! med parmesanbrysselkål

 

Ingredienser till fyra personer:

  • 1 kg laxfile (välj gärna kravmärkt)
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk tutto Mio!*
  • 6-700 g brysselkål (just nu fryst variant eftersom den inte är i säsong)
  • 1 dl parmesanost
  • Smör, salt och peppar
  • 1 sats 10-sekunders majonäs
  • 1-2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta och strö över Tutto Mio.
  3. Ställ in i ugnen tills den tjockaste delen uppnår 52-56 grader. Här får man hitta sin bästa temperatur, och tänk på att den stiger i grader när du tagit ut den.
  4. Tina brysselkålen i en stekpanna med lite vatten under lock cirka 3 minuter.
  5. Häll av vattnet, spola dem i kallvatten och dela dem sedan i halvor.
  6. Stek i smör, salta och peppra, den sista minuten innan servering häller du i den rivna parmesanosten.
  7. Följ receptet för majonnäsen. Tillsätt 1-2 rivna vitlöksklyftor.

Lax Tutto mio! med parmesanbrysselkål

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in min currylax med broccolimos

Annons

Kommentera