Lesscarbs Lesscarbs
Lamm- och auberginelåda med tacosmak – mejerifritt/paleo

Lamm- och auberginelåda med tacosmak – mejerifritt/paleo

Denna smaskiga middag lyckades jag knåpa ihop även om jag inte känner någon smak på grund av min förkylning. Men mannen och barnen intygade att det var kalasgott!

 

 

Lamm- och auberginelåda med tacosmak

 

Ingredienser till 4 personer:

  • 600 g aubergine
  • 500 g lammfärs
  • 2 msk spiskummin
  • Chiliflakes och salt efter smak
  • Kokosolja
  • 1 tetra krossade tomater (ca 400 g)
  • Cirka 1/2 tsk herbamare, smaka dig fram
  • 3 vitlöksklyftor
  • Valfri ost av valfri mängd, jag använde en hård fårost

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på ugnsplåt, salta och ringla över lite kokosolja. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
  3. Bryn färsen. Tillsätt spiskummin, salt och chiliflakes.
  4. Koka samman de krossade tomaterna tillsammans med riven/pressad vitlök och herbamare efter smak cirka 5-10 minuter.
  5. Blanda samman aubergine och färs och lägg i en ugnsfast form.
  6. Häll över tomatsåsen och toppa med valfri ost i valfri mängd.
  7. Ställ in i ugnen tills osten smält och fått fin färg.

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, se till att även kolla in min LCHF tacogratäng

Annons
annons-lesscarbs

Kommentera