Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Köttfärsröra med ingefära, gurkmeja och vitlök

Köttfärsröra med ingefära, gurkmeja och vitlök

Köttfärsröra är något som jag börjat med den senaste tiden. Kanske för att det är så enkelt. Men också för att det är så väldigt gott och hela familjen tycker om det. Det är inte riktigt som köttfärssås eftersom den oftast inte innehåller tomat, men man kan äta den med samma tillbehör.

Köttfärsröra passar också utmärkt i matlåda och att frysa in till kommande middagar. Den här har jag gjort med gurkmeja, ingefära och vitlök, en vinnande smaksättning som jag använder mig mycket av nuförtiden.

Köttfärsröra med ingefära, gurkmeja och vitlök

Detta räcker till 1 middag för min familj eller 3-4 matlådor

 

  • 1-2 gula lökar
  • 500 gram nöt- eller blandfärs, jag väljer eko
  • Salt/herbamare
  • 1 msk torkad ingefära eller cirka 50 gram färsk (du kan anpassa efter tycke och smak)
  • 2 tsk torkad gurkmeja eller en mindre bit färsk, kanske 20 gram
  • 2 större vitlöksklyftor
  • Svartpeppar och gärna en skvätt chilisås eller färsk chili
  • 250 gram kokosmjölk eller kokosgrädde
  • Kokosolja att steka i

 

Gör så här

  1. Hacka löken och stek den gyllene i rikligt med kokosolja.
  2. Tillsätt färsen och bryn även den gyllene. Ett tips är att inte röra om för mycket utan låta färsen brynas på ordentligt innan du vänder. Salta och peppra på färsen.
  3. Tillsätta resterande ingredienser och låt puttra cirka 10 minuter på svag värme.

Som tillbehör har jag stekt zucchini, blomkålsris och blomkålsblast i kokosolja. Du kan servera vad du vill som tillbehör, men jag föredrar någon stekt grönsak eller low carb ris. Riset innehåller 0 % kolhydrater och påminner om shiratakinudlar i konsistensen. Du köper det på Bodystore, 200 gram kostar 25 kr, och räcker till 2 portioner.

Jag har fler recept på köttfärsröra. Enklast om du använder sökrutan och söker på ordet ”köttfärsröra”  Detta är en favorit som sagt och enkel att variera med olika smaksättningar. Fler recept kommer inom kort, det lovar jag.

Köttfärsröra

Exempel på välbalanserad tallrik, här med dijon och persilja med rödfärgat low carb ris!

 

Hoppas att det ska smaka!

Annons
banner-mataventyret-bok

One Response to Köttfärsröra med ingefära, gurkmeja och vitlök

  • Har inte testat denna röra men den med spenat och curry – såååå gott och en stor favorit. Kan stå med öppen kylskåpsdörr och äta den direkt ur en matlåda, så god är den haha!

    Älskar dina recept och blogg som passar mig som glutenintolerant och med diabetes typ 1. Har nyligen köpt din bok Det stora matäventyren – en toppenbok jag rekommenderar till många. Säljaren på Akademibokhandeln blev impad och tyckte det var en jättefin bok =)

    Kram från mig!

Kommentera