Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Fiskburgare med grönsakswok och sesammajonäs

Fiskburgare med grönsakswok och sesammajonäs

Det här blev en magisk måltid! Enkel och god. Barnen åt två fiskburgare var – haha! Farfar satt bara och stirrade. 😉 Väldigt bra sätt att göra lite trist fisk roligare, och passar utmärkt till matlåda! 

 

Jag använde detta gamla recept på fiskburgare: Smarriga fiskburgare

Men istället för att panera i sesamfrön använde jag mig av följande, och tyvärr tog jag inte exakta mått, så detta är ungefär:

  • Drygt 1 dl pofiber
  • 1 msk paprikapulver (milt)
  • 1 krm gurkmeja (mest för finare färg)
  • 1/2 tsk herbamare
  • Några drag med salt och pepparkvarnen

Jag gjorde 1 sats 10-sek majonäs och smakade av 1 dl av majonäsen med ca 1 msk sesampasta (smaka dig fram, det kan skilja i smak mellan olika märken) Om du inte gillar/vill ha det kan du smaksätta med exempelvis chili, citron, ingefära eller vitlök.

Till fyra vuxna använde jag följande grönsaker till woken:

  • 1 stort broccolihuvud
  • 1 fänkål
  • 2-3 huvuden pak choi
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kokosolja att steka i
  • Valfri mängd Tamarisoja – En glutenfri soja som smakar underbart! Rekommenderas varmt 🙂

Tillsätt gärna fler grönsaker för att göra det mer mättande. Jag skulle rekommendera blomkål, vitkål eller brysselkål.

Gör så här:

  1. Skär grönsakerna i ”wok-bitar”.
  2. Värm en stekpanna med kokosolja.
  3. Tillsätt alla grönsaker utom vitlök woka några minuter.
  4. Tillsätt valfri mängd tamari-soja, färsk chili är också gott om du gillar det 🙂
  5. Den sista minuten tillsätter du riven vitlök.

 

Hoppas att det smakar! Kram Fanny

 

Annons
annons-lesscarbs

Kommentera