Lesscarbs Lesscarbs
Avokado- och laxtorn med parmesanchips och vispad cream fraiche

Avokado- och laxtorn med parmesanchips och vispad cream fraiche

Detta var vår förrätt nyårsafton 2014. Riktigt enkelt och gott. Lent, knaprigt, salt och surt. Fräsch start på en god middag!

Till tre personer:

  • 2 avokado
  • 7-10 körsbärstomater
  • 50 g sockerärtor
  • juice från ½ eko citron
  • 80 gram gravad lax
  • Peppar, chiliflakes
  • 1/2 dl cream fraiche
  • 50 g parmesan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv parmesanen fint och lägg ut i önskad form på en bakplåt, det borde bli cirka 8 chips. Grädda 7-10 minuter, det beror på din ugn så håll koll! De ska slutat bubbla men inte bli mörkbruna.
  3. Hacka avokado, tomat, lax och sockerärtor i bitar som är ca 1×1 cm.
  4. Blanda samman allt i en skål och pressa över citronen.
  5. Har du en stansform använder du det för att göra ett torn, genom att fylla det och sedan sakta lyfta upp det samtidigt som du håller emot med en sked, annars kan du bara forma en snygg hög på en tallrik.
  6. Vispa cream fraichen med elvisp några minuter så blir den härligt fluffig. Lägg en klick på varje torn. Toppa med en citronskiva, chiliflakes, peppar och någon ört. Ställ ett eller två parmesanchips bredvid tornet.
Annons
banner-mataventyret-bok

Kommentera