Lesscarbs Lesscarbs
Auberginerullar med krämig grönkål/purjo- och olivröra

Auberginerullar med krämig grönkål/purjo- och olivröra

Det känns som att auberginerullar börjar bli en av LessCarbs signaturrätter. Väldigt roligt att bjuda på, enkelt att göra, kan förberedas och varieras väldigt mycket! Alla jag bjudit detta på har älskat det, och vi slåss om matlåderesterna, för de blir helt gudomliga.

 

Auberginerullar med krämig grönkål/purjo- och olivröra

 

 

Ingredienser till auberginerullar ca 4-6 pers: 

  • 4 mindre auberginer, eller tre stora
  • Salt
  • Olivolja

Röran:

  • 250 gram grönkål
  • Ca 1/2 stor purjolök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl gröna urkärnade oliver
  • 2 dl cream fraiche
  • Smör att steka i

Tomatsåsen:

  • 1 tetra krossade tomater
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • Herbamare, peppar, stark paprika (chili eller liknande) efter smak (lök och vitlök passar ju också bra här i så fall fräst innan)
  • 2 bitar mozzarellaost

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär auberginerna på längden ca 0,5-1 cm tjocka och salta dem. Lägg på en plåt med lite ringlad olja över. Baka i ugnen tills auberginerna är mjuka, ca 10 min. Låt svalna så du kan ta i dem.

2. Hacka grönkålen och purjolöken fint. Fräs med rikligt med smör i en panna. Hacka oliverna grovt, häll i dem tillsammans med cream fraiche och finhackad/riven/pressad vitlök. Låt bubbla ihop några minuter. Smaka eventuellt av med salt. Låt svalna.

 

Auberginerullar med krämig grönkål/purjo- och olivröra

 

3. Koka ihop ingredienserna till tomatsåsen, 10-15 minuter. Vissa tomatsorter kan behöva en uns sött för att bryta av om de är väldigt sura, tillsätt i så fall en nypa sötning (som sötströ).  Ibland behövs det slås på lite mera vatten så den inte bränns om du väljer att koka den länge.

4. Lägg sedan på lite fyllning och rulla ihop. Ibland går auberginerna sönder men det går att lappa ihop dem lite. Ibland tar jag två smala eller två tunnare som en rulle. Lägg dem i en ugnsfast form.

 

Auberginerullar med krämig grönkål/purjo- och olivröra

 

5. Slå sedan på tomatsåsen över rullarna och lägg på mozzarellan. In i ugnen igen på 175  grader tills hela ytan bubblar, ca 10-15 min.

Servera med en god sallad med härlig olivolja.

 

Tips!

Vill du ha fler härliga auberginerecept? Kolla in mina auberginerullar med sting och min auberginepaj med lök och rosmarin

Annons
annons-lesscarbs

Kommentera