Lesscarbs Lesscarbs
Hallonglass – enkelt och supergott

Hallonglass – enkelt och supergott

Den här snabba glassen brukar barnen och vi äta ibland på helgen eller när de har kompisar över och vi ska fika. Väldigt enkelt och snabbt att slänga ihop – behöver inte sitta i frysen, kan ätas direkt – och väldigt uppskattat av stora och små. Och speciellt av min man 🙂

Till minst 4 personer:

  • 250 gram frysta ekologiska hallon
  • 1-2 dl tjock kokosmjölk eller kokosgrädde (Jag brukar använda Garants rosa kokosmjölk, tycker att den är perfekt krämig. Finns det vatten i paketet så häll ut det, annars blir det rinnigt.)
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Kör samtliga ingredienser i en matberedare till en jämn och krämig konsistens.
  2. Njut!

Vill du ha glassen lösare så ha i med kokosmjölk/kokosgrädde, vill du ha den fastare så ha i mer frysta hallon.

Hallonglass med kokosmjölk/kokosgrädde

Annons
annons-lesscarbs

14 Responses to Hallonglass – enkelt och supergott

  • Mums! Hur stor volym får plats i din matberedare? Behöver köpa en men vet ej hur många liter eller styrka jag ska satsa på.

    • I min ryms det 1250 ml, det är ett tillbehör till min stavmixer. Min är stark, 700 w. Satsa på så stark som möjligt. 🙂

  • Hej!
    Låter gott det där!
    Undrar om man kan använda glassmaskin för att få glass kvickt?

  • Hej

    Till den här glassen kan man byta ut kokosmjölken eller kokosgrädden till vanlig vispgrädde, vad är skillnaden?

    Om man översätter gram till deciliter mått är 250 gram en fjärdedels deciliter?

    • Hej!

      Skillanden är 2 saker, 1. Smaken (god med grädde också) 2. mejerifritt eller med mejeri. Ungefär så enkelt är det. 🙂 100 ml är 100 gram, så 250 ml är 2,5 dl. Lycka till, kram!

  • Undrar över kokosgrädde? Påminner smaken om kokosmjölk? Har verkligen jättesvårt för cocosmjölk!! Eller är det en helt annan produkt, smakmässigt? Någon som vet??

  • Brukar du koka dina hallon innan, eftersom det var så mycket i media om folk som blivit sjuka av frysta hallon?

    • Jag köper alltid utan undantag ekologiska hallon, det ska inte vara samma rikser med dem. Men om du vill koka kan du göra det, sedan kyla ner och sedan frysa igen för att sedan göra glass. Lycka till 🙂

  • Om man inte har en matberedare kan man använda stavmixer och/eller elvisp? Någon som provat?

  • Har för mig att jag köpt Garants kokosgrädde och om jag inte minns fel så var det förtjockningsmedel i – ska kolla på Hemköp.

    Bra idé att koka upp frysta hallon och frysa in igen. Minns inte heller här säkert hur det var med frysta hallon men mitt minne är att hallonen sprutas med ”isvattenånga” och vattnet var inte okej.

    Troligen är det skillnad på svenska och utländska frysta hallon.

    Någon som kan rätta mig?

    • Garants kokosgrädde och mjölk innehåller inte förtjockningsmedel. Många menar att frysta kan ge magsjuka. Jag köper bara ekologiska och kokar de aldrig innan, har heller aldrig blivit sjuk av det. 🙂

Kommentera