Lesscarbs Lesscarbs
Lesscarbs snabba bröd

Lesscarbs snabba bröd

När du känner jag vill ha bröd nu – gör då detta snabba recept så har du brödet inom 15 minuter. Så enkelt att göra, i långpanna eller forma till bullar, går att frysa och rosta. Variera frön eller blanda i hackade nötter. Enkelt och så gott!

Till cirka 5-6 bullar, eller en mindre form ca 20×30 cm:

  • 1/2 dl cream fraiche
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl pofiber
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman äggvitor och cream fraiche i en bunke.
  3. Blanda ihop övriga ingredienser och blanda sedan ihop dem med äggsmeten. Låt därefter vila några minuter.
  4. Forma till 5-6 bollar eller som på bilden till en platt kaka ca 20×30 cm. På bilden strödde jag över lite extra sesamfrön. Det är såklart helt frivilligt. Ställ in i ugnen ca 10-12 minuter, upp mot 15 om du gör bullar.

Det här är verkligen ett kanonbröd som går att variera hur mycket som helst med olika frön, hackade nötter, oliver, brödkryddor och så vidare! Äggulorna kan du använda till min 10-sekunders majonäs.

LCHF bröd

Flera av er bad om antalet kolhydrater i brödet. Har därför räknat ut det, och hela satsen innehåller 7 g kh. Om du då delar brödet i sex bitar blir det ca 1 g kh per bit. Perfekt va?

Lesscarbs snabba bröd

Här i bull-form, så goda och lyxiga till helgfrukosten!

Lesscarbs snabba brod

Här har jag strött över chiafrön på toppen och gjort dem något plattare.

Ingredienser

Följande länkar går till Bodystore och är adlinks.

 

Annons
banner-mataventyret-bok

53 Responses to Lesscarbs snabba bröd

  • Ser gott ut! Ska testa! Själv försöker jag gå ner i vikt så undviker bröd men mannen och min son på 4 brukar uppskatta de olika lågkolhydratsbröd som jag bakar 🙂

    • Gör det Annika! 🙂 Min treåriga son uppskattar tyvärr inte mina bröd. 🙁 Men min man och mina läsare gör. Det räcker för mig. Min mat äter han ju,och det är huvudsaken! 🙂

  • Sorry…what is pofiber and fiberhusk.

    I put your recipe into google translator and these words weren´t translated.

    I´d like to try out this recipe. I need something breadlike what doesn´t taste too much like egg.

    • Nevermind…I found out what these things are. Still, I have another question. Arent’t in pofiber too much carbohydrates and therefore contraproductive in LCHF diets? Can you substitute pofiber?

      • Pofiber has 12 g kh/100 g and weighs very little. In this recipe, it will be 1.2 g KH. Thus, less than the amount of carbohydrates as almond flour gives (1.76) However, you can probably change pofiber to almond flour. Please let me know. 🙂

  • Hej Fanny!
    Detta bröd ska jag testa. Alltid kul att testa nytt. Har bara en fundering, alla bröd på lchf jag bakat har ju ägg som ingrediens, vad som var nytt med detta är att inte äggulan ska vara med…..vad blir skillnaden?
    Mvh: Helene

    • Jag tycker personligen att många bröd blir lite ”äggiga”, med bara äggvitan upplever jag att det inte blir äggsmak på samma sätt! Jag anvnder bara vitan i mitt pizzarecept också, och det brödiga brödet bland annat. Äggulorna sparar jag till majonäs. 🙂 Ha en härlig helg, kram Fanny

  • Det här var ett av de bättre bröden jag bakat, kanske är det pofibret, som gör det. Jag tog hela ägg, då jag kom hem sent och var brödsugen, och inte orkade vare sig sära på gula/vita, eller spara i kylen. Sen bostade jag upp med ca 1 ½ tsk brödkrydda, precis som du tipsat om. Ett bra recept, när suget slår till.

  • Ett mycket gott bröd! Blev förvånad att det smakade just bröd! Detta kommer jag baka många gånger 🙂

  • Yes!…Nu har jag gjort dom igen fast med kardemumma, lite keso…och hade inge sesamfrön så det blev lite hasselnötsmjöl och linfrön istället för just den ingrediensen. Satte ett mullbär på toppen (gjorde bullarna som vanligt) och det gav en liten ”söt” kick åt det hela, lite mer fikabrödsaktigt…Grymt gott! Tack!

  • Ser jättefint ut och jag ska testa att baka det nu. En fundering bara. Jag räknade också ut näringsinnehållet. Fick det dock till 18 g kh för hela satsen. Bara 1 dl sesamfrön är 7 kh. Absolut godkänt men undrar hur du fick det till 7 sammanlagt? 🙂

    • Jag får mycket högre värde om jag exempelvis skriver in receptet i kostbevakningen.se det stämmer sällan exakt. Jag har vägt varje ingrediens för sig, exempelvis väger inte en 1 dl sesamfrön 100 gram. 🙂

      • Det förklarar saken 🙂 Jag la in hela receptet på Kostbevakningen. Då har jag ätit mindre kh idag än jag trodde. Toppen! 😀

  • Mitt blev som en tunn stenhård skorpa, 10 min i ugnen. Vad gjorde jag för fel då tro?

    • Låter som att du glömt bakpulver? Har aldrig råkat ut för det du beskriver. Men låter helt klart som att du glömt något/bakpulvret var gammalt?

      • Tack för svar! Nej jag glömde inte bakpulvret men jag missuppfattade och vispade vitorna först och kände redan på smeten att den var torr och smulig. Nu har jag bakat det 2 ggr till med dubbla mängden crème fraiche och bytt mandelmjölet mot 1 msk cocosnötsmjöl, blev underbart!

        • Hm, mystiskt. Ibland verkar degar leva sin egna liv. Jag har aldrig behövt öka på vätskan, det blir ju inte kladdigt kladdigt men saftigt och gott resultat. 🙂

  • Måste bara säga att detta är det godaste brödet jag ätit <3 Har provat många LCHF bröd och måste säga, att efter att jag gjorde detta, så har jag slutat att testa en massa recept.. En underbar å bra blogg Fanny <3

  • hej!

    Jag har inte provat brödet ännu men är väldigt sugen. Min fråga är ifall man ska pensla bröden?

  • Hur räknar du ut hur mycket kolhydrater det blir i en sats?
    Skulle vara perfekt att kunna använda en sån formel för mig med diabetes. Tack!

    • Det säkraste sättet är att räkna själv. Kolla påsens kh värde, väga allt och sedan räkna på det viset. Vill du få en uppfattning som ibland inte stämmer helt kan du använda kostbevakningen.se (ofta funkar den bra, sämre på bakning och frön tycker jag)

  • Hej! Provade ditt bröd igår och det var jätte gott. Gjorde sedan pizza med detta bröd i botten, det blev så gott ,nästan som vanlig köpepizza deg. Tack för bra och lättlagat recept.

  • Ätit lchf i drygt tre år och testat massor av bröd. Dessa frallor är absolut bäst!!

  • Jisses! Äntligen!!! Ett bröd som smakar bröd! Tuuuuuuuuusen tack snälla du! Detta kommer jag göra till mitt standard bröd 🙂 Fantastiskt gott! 🙂 🙂 🙂

  • Hej – Jag bakade detta brödet igår för första gången och klagade på att det knappast ändrade form i ugnen. Har idag gjort ett nytt försök och nu blev bullarna så fina. Snacka inte om smaken, de är toppengoda.
    Jag experimenterade igår och rörde ihop din mandelmassa (1/2 sats) därefter gjorde jag en ”fastlagsbulle” med fyllningen och vispad grädde. Herregud så gott, en favorit som går i repris ikväll …
    Tackar för de lätta recepten, som jag givetvis skall sprida vidare ♥

  • Hej!
    Tänkte kolla om du vet hur länge man kan spara detta brödet innan det blir dåligt? Tänkte baka upp lite och ta med på semester om de kan hålla sig ett tag 🙂

  • Jätte gott! Fick använda mer mandelmjöl istället för pofibrer, hade inget hemma. Så det blev en aning torrt men jag slängde i en halv deciliter creme fraiche och det blev jätte bra.

  • Hej!

    Hejsan!

    Ja detta bröd är verkligen det godaste bröd jag ätit!! Ja gör dem oftast som bullar och de blir fantastiskt fina! Nu har jag hittar min favorit genom att ändra om lite med olika frön😜! Nu undrar jag om det går att byta ut och göra detta mejeriföretag och mera paleo? Hur skulle detta kunna se ut då?

    Har testat att göra mejerifria pofiberbröd och de blev inte så bra! Tyckte det blev för mycket pofibersmak av dem! Men jag kanske gjorde fel, så de är inte ett alternativ för mig!

    Kattis

  • Det blev nåt fel när jag skickade mitt inlägg!!
    Vet inte varför det blev två☺️
    Du behöver bara svara på ett😀

    Kattis

  • Hej igen!

    Tänkte nog att man kunde göra så😀 Men för att det ska vara riktig paleo, så ska väl inte pofiber användas! Vad skulle man kunna ersätta det med? Mer Mandelmjöl? Att tillsätta mera psylliumhusk, kan ju göra bröden lite gummiga ibland! Inom vanlig glutenfri bakning brukar man skifta mellan dessa ingredienser, för att få det luftigt! Vad blir bäst?

    Vänligen
    Kattis

    • Potatis är numer godkänt inom paleo. Jag vet att många tycker att pofiber är helt okej inom paleo. Man får ju känna efter lite vad som funkar för en själv. 🙂 Mer mandelmjöl är annars ett alternativ, absolut! /F

  • Underbart goda bullar!
    Undrar dock om du vet antalet kcal per bulle? 🙂

    • Hej! Vad roligt! Har ingen aning, räknar inte kalorier, men lägg in allt i kostbevakningen och dela per bulle. 🙂

  • Jättegott!

  • Hej Fanny,
    Jag har köpt din jättefina kokbok och är jättenöjd med recepten 🙂 Tänkte på en sak, om jag vill hålla mig till en strikt ketogen kost är det ok att äta bröd med frön, nötter och mandelmjöl? Jag vet att du har ett recept i boken som är mejerifritt och nötfritt och gott. Funkar bättre för ketos eller är alla lika bra eller dåliga?
    Tacksam för ditt svar 🙂

    • hej vad kul! Endast chiafrön och linfrön är okej inom strikt keto-kost. Inga nötter förutom kanske 5 macadamianötter/dag (MAX) En strikt ketogen kost är väldigt utmanande och begränsande man måste verkligen satsa för att gå all in! Kram och lycka till!

  • Tack, då vet jag 🙂

Kommentera