ERIK JAIME

Gå med i Tobiasregistret!

Gå med i Tobiasregistret! Din hjälp behövs. Är du inte stamcellsdonator tycker jag att du också ska gå med NU. Det tar ungefär min att anmäla sig på Tobiasregistret.se Du ska vara mellan 18-35 år. Är du i fel ålder, snälla tipsa andra du tror skulle vilja ha möjlighet att rädda någon annans liv. Du svarar på några frågor och får sedan hem ett kit med en tops som tar din ”stamcellsprofil” som sedan kan matchas mot en internationell databas. Om du blir registrerad som godkänd givare har du chansen att rädda en person, ett barn, en mamma, en pappa eller någon mitt i livet. Att donera stamceller är ungefär som att lämna blod.

Jag har kommit i kontakt med Erik Jaime via Instagram som är 29 år. Han söker en donator för att överleva. Och det är bråttom! I Sverige saknas just nu givare, och framförallt manliga givare. Personer med utomeuropeisk bakgrund har dessutom ännu mindre chans att hitta en givare. Blodcancersjuka med bakgrund från Afrika eller Mellanöstern har bara 15-20% chans att hitta en givare utanför familjen. Chanserna för män att hitta en passande givare ökar om fler män finns med i Tobiasregistret– svenska registret för blodstamsceller. Erik – och andra män behöver därför all hjälp att hitta en givare.

Erik har inte ork att samla ihop alla andra register motsvarande Tobiasregistret i Sverige, så jag sa att jag mer än gärna hjälper honom att samla ihop länkarna i ett inlägg. Så att det snabbt och enkelt går att dela och sprida. Hoppas att du sprider detta inlägg vidare till din familj och dina vänner.

Detta fick jag från Erik:
Jag har skrivit ihop en lista med länder som har register där man kan bli en givare och kanske matcha med mig <3 Ju fler desto större chans har jag. Angola, Sverige, Portugal & Brasilien var bara exempel för att få en hum om vad jag liknar. men ALLA som kan joina är en liten chans <3

Om du inte hittar ditt land i listan, eller vill tipsa en vän som bor utomlands, kolla här!
https://swabtheworld.com/become-a-donor/

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök