Barnkniv Opinel

Barnkniv och skalare, vilken ska jag välja?

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bagaren och Kocken

Barnkniv. Självklart har mina barn egna knivar. Det hör lixom till när man är i köket tycker jag. Det skriver jag om i min bok Det stora matäventyret också att barnen gärna ska få ett eget kock-kit så de känner att de också har de verktyg som behövs i köket. För mig är det viktigaste att barnkniven är ergonomisk, säker och vass, för att minska risken att skada sig. 

Barnkniv – vilken ska jag välja? Ja, det är ju just därför jag skriver detta för att besvara den fråga, det är rättså vanlig och frekvent förekommande fråga, och speciellt efter att min bok Det stora Matäventyret kom ut.

Barnkniv Opinel ”Le Petit Chef” (3 delar)

Barnkniv Opinel
Här ser du hela kittet!

Fördelar:

  • Greppvänlig och säker att hålla i
  • Inte för stor, lång och otymplig (ej skrämmande)
  • Rostfritt stål
  • Skydd för fingrarna (den röda plastringen)
  • Skalaren är enkel att hantera
  • Bra med fingerskyddet om man är nojig.

Nackdelar/kommentarer

  • Vissa menar att det är en kniv och att det räcker för att det ska vara ett BIG NO NO, men det behöver inte vara farligt om man visar noga och tydligt att det är väldigt stort att man får använda en riktig kniv. Läs mer om detta i min bok Det stora Matäventyret.
  • Det mesta går att klippa, jag tycker att det är bra att komplettera knivsettet men en bra sax, denna Fiskarssax är både söt och praktisk eftersom topparna inte är så vassa utan rundade.

Sixten har haft en egen kniv i flera år (väldigt lik denna från Mac), sedan han var drygt tre år, så nu var det alltså dags för Betty att också få en egen kniv. Skönt att slippa bråk om vem som ska ha Sixtens kniv, syrran brukar oftast förlora den fighten då vi övat Sixten i argumentation. ?

Barnkniv Opinel
Här ser du fingerskyddet in action.

Nu när vi köpte detta set till Betty blir det istället bråk om skalaren, det är helt plötsligt både ”asgott” och ”jättekul” att skala morötter. Förra veckan kom jag in i köket och barnen hade skalat nästa en hel påse morötter. Haha! Jag blev tvungen att göra morotssoppa.

Barnkniv Opinel
Hon försöker förstå hur den fungerar rent tekniskt…
Barnkniv Opinel
Så glad!
Barnkniv Opinel
Bäst att provamaka.De fina skålarna har jag jag tidigare skrivit ett inlägg om.

Hoppas att du gillade detta inlägg och ger dig inspiration att involvera barnen. En perfekt julklapp som håller länge och kommer att vara användbar (och uppskattad) av hela familjen. Jag älskar ju när man är tillsammans och hjälps åt i köket.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök