Morotssallad med koriander och lime

Morotssallad med lime och koriander

Innehåller annonlänkar till NordicNest

Morotssallad lagar jag ofta i olika former, och det är gott, billigt och enkelt. På Instagram delar jag ofta recept på sallader och det är alltid en hit! Denna blev inget undantag. Jag älskar sallad och vill gärna hålla det så enkelt som möjligt. Om du inte spanat in mina digitala böcker tycker jag att du ska göra det, fler böcker kommer inom kort.

Morotsallad med lime och koriander

Jag är osäker på om detta ens kan klassas som ett recept, men här kommer det ändå!

Till din morotssallad behöver du:

  • Morötter
  • Lime
  • Koriander (eller annan valfri ört som persilja eller mynta)
  • Olivolja, salt och peppar

Gör Morotssallad såhär

  1. Skala och riv morötterna, antingen med en osthyvel, potatissakalre, strimlare eller rivjärn.
  2. Pressa över lime, ringla över olivolja, salt och peppar.
  3. Hacka en näve färsk koriander eller välj fryst. Föredrar du annan ört gör du samma sak med den. Smaka av med eventuellt mer salt, lime eller koriander. Passar till det mesta, speciellt gott till kyckling, fisk och mat med asiatiska smaker.
Morotssallad med koriander och lime
Grönsaksstrimlare
En grönsaksstrimlare är ett kul redskap i köket. Det finns en finstrimlare och en grovstrimlare. Jag har båda. På bilden använder jag grovstrimlaren.

Rolig fakta om morötter

Visste du att morötter ursprungligen var inte orange? De första morötterna som odlades var lila och gula. Det var inte förrän på 1600-talet i Nederländerna som odlare började korsa olika sorters morötter för att få fram en orange variant. Förmodligen ville odlarna hedra det nederländska kungahuset, Huset Orange-Nassau, genom att odla en morot i samma färg som deras familjefärg – orange. Sedan dess har den orange morot blivit den vanligaste sorten över hela världen. Det går fortfarande att hitta lila, gula och till och med vita morötter under vissa delar av året och ofta på lokala grönsaksmarknader.

Morötter lesscarbs
Den vanligaste färgen på morot är orange, men så har det alltså inte alltid varit!

Fler recept med morötter

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök