Morotssallad lagar jag ofta i olika former, och det är gott, billigt och enkelt. På Instagram delar jag ofta recept på sallader och det är alltid en hit! Denna blev inget undantag. Jag älskar sallad och vill gärna hålla det så enkelt som möjligt. Om du inte spanat in mina digitala böcker tycker jag att du ska göra det, fler böcker kommer inom kort.
Morotsallad med lime och koriander
Jag är osäker på om detta ens kan klassas som ett recept, men här kommer det ändå!
Till din morotssallad behöver du:
- Morötter
- Lime
- Koriander (eller annan valfri ört som persilja eller mynta)
- Olivolja, salt och peppar
Gör Morotssallad såhär
- Skala och riv morötterna, antingen med en osthyvel, potatissakalre, strimlare eller rivjärn.
- Pressa över lime, ringla över olivolja, salt och peppar.
- Hacka en näve färsk koriander eller välj fryst. Föredrar du annan ört gör du samma sak med den. Smaka av med eventuellt mer salt, lime eller koriander. Passar till det mesta, speciellt gott till kyckling, fisk och mat med asiatiska smaker.
Rolig fakta om morötter
Visste du att morötter ursprungligen var inte orange? De första morötterna som odlades var lila och gula. Det var inte förrän på 1600-talet i Nederländerna som odlare började korsa olika sorters morötter för att få fram en orange variant. Förmodligen ville odlarna hedra det nederländska kungahuset, Huset Orange-Nassau, genom att odla en morot i samma färg som deras familjefärg – orange. Sedan dess har den orange morot blivit den vanligaste sorten över hela världen. Det går fortfarande att hitta lila, gula och till och med vita morötter under vissa delar av året och ofta på lokala grönsaksmarknader.
2 kommentarer
Superinspirerad nu! Tack
Vad roligt att höra!