Paulúns Paleo Supergranola

Fanny Testar – Paulúns Paleo Supergranola

I stolt annonssamarbete med Paulúns.

Min svärmor är en müsliperson och frågar mig till som tätt om jag vet någon bra müsli som hon kan bjuda barnbarnen på och såklart äta själv. Jag har även fått många frågor om detta i stil med: ”Jag älskar din granola men om jag inte orkar/hinner göra själv, finns det någon du rekommenderar?” Nu har jag det. Den här var supergod och jag älskar hur de resonerat i produktionen för att komma så nära det paleoitiska grundtänket som möjligt: rent och naturligt. 

Jag ringde svärmor och sa: ”Nu. Nu har jag hittat en granola som jag tycker är bra.” Ja det var verkligen på tiden svarade hon och skrattade.

Det är som du säkert vet och känner igen svårt att hitta färdiga produkter om man vill äta mat som inte innehåller spannmål, gluten, raffinerat socker eller tillsatser. Eller som är fria från härdade eller billiga fetter. Jag tycker att det är väldigt viktigt att hålla kvalitet på det jag köper, och det strävar jag efter att inspirera andra till att göra också.

Paulúns Paleo Supergranola

Den här granolan är inte bara god, den känns väldigt genomtänkt och bra och det säger jag från hjärtat. Jag har läst mig till att det är en kort och enkel tillverkningsprocess, där man ugnsbakar fröer, nötter, kanel, lite dadelpuré och sötpotatispuré med salt (utan klumpförebyggande medel) och kokosfett (ej raffinerat utan kallpressat). Sedan tillsätts bär och kokosflakes.

Det finns två smarriga smaker, klicka på dem så kan du läsa mer om dem. Jag fastnade lite extra för den med blåbär och barnen gillade den med hallon. Min svärmor gillade båda lika mycket.

Paulúns Paleo Supergranola

Fördelar med Paulúns Paleo Supergranola

  • Enkel att få ta på i din vanliga butik (be dem ta in om den inte finns)
  • Lite kolhydrater, ca 15 kh/100 g. Vanlig müsli brukar ligga på runt 50-70 kh/100 g.
  • Utan tillsatt socker (sötma från dadelpuré och sötpotatispuré)
  • Endast naturliga råvaror
  • Rik på protein tack vare det högra innehållet av frön, nötter och kokos som är minst 79 %
  • Rik på fiber

Men vad är Paleo?

För dig som inte vet vad Paleo är eller hur det skiljer sig från LCHF brukar man säga att skillnaden är att Paleo tillåter frukt men tillåter inte mejeriprodukter. LCHF (klassisk) tillåter inte frukt men tillåter mejeriprodukter. Sedan kan man såklart modifiera och vara mer eller mindre strikt, men i grova drag brukar i alla fall jag enklast förklara det så. Inom Paleo väljer man bort spannmål, baljväxter, snabba vita kolhydrater, tillsatser, raffinerat socker (och sötningsmedel), processad mat och mejeriprodukter.

Tanken är att äta så likt den kost vi åt på stenåldern som möjligt. Då vi åt ren, naturlig och näringsrik föda som vi hittade i vår närmiljö. I våra trakter var det mycket grönsaker, frukt, frön, nötter och naturliga fetter från framförallt fågel, kött och fisk. Jag tycker att det är något vackert med att se tillbaka och försöka efterlikna det vi åt tidigare. Där kan vi snacka matrespekt, något jag ofta pratar om.

Paulúns Paleo Supergranola
Bettys lilla skål. Hon tömde hela och ville ha mer ”grannåla”

Funkar den för mig?

Allt beror ju givetvis på dina mål. Detta är i första hand en Paleo-granola som namnet ”Paulúns Paleo Supergranola” antyder. Eller en granola till dig som vill äta rent och naturligt. Har du inte viktminskning som fokus vid exempelvis LCHF kan du absolut ta lite av denna då och då, det är inte det man gör ibland som påverkar mest, utan det du gör dagligen eller ofta. Jag ger gärna denna till barnen istället för en granola eller müsli med spannmål och gluten eller tillsatt socker.

Paulúns Paleo Supergranola
Mamma, nu räcker det med bilder. Nu vill jag äta sa Betty. Och det förstår jag, haha!

Övrigt på bilden

Kokosyoghurt med hallon, Mejerifri smoothie med blåbär och Chiapudding med lite kokosmjölk och resten är vatten. Tycker att det blir bra om man ändå blandar upp med en smoothie eller kokosyoghurt.

Paulúns Paleo Supergranola
Självklart fick svärmor med sig lite hem när vi var klara. (Pusa betyder Puss på serbokroatiska, jag har inte stavat fel, hehe)

 

Hoppas att du tyckte om detta tips. Det är skönt att ta till lite snabba lösningar ibland och känna sig som vem som helst i butiken. Att man kan plocka ner en granola/müsli från hyllan som alla andra och att den är helt okej att äta. Det brukar ju inte vara så om man äter LCHF eller Paleo-kost. Men jag tror att tiderna förändras. Tillsammans kan vi få fram fler bra produkter som Paulúns Paleo Supergranola om vi säger vad vi tycker och för fram våra önskemål till butiker och producenter.

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Hej och tack för din kommentar. Som du säkert vet om du följt med från förr är att den här bloggen är mitt jobb. Jag har valt att inte ha störande banners på min sajt, utan istället samarbeta med olika företag som får exponering i mina kanaler. Jag väljer att göra så för att kunna fortsätta blogga utan att låsa allt innehåll och ta en månadsavgift som en prenumerationstjänst. Allt mitt innehåll är gratis och jag vill att det ska förbi så. Du kan scrolla förbi det som inte passar dig, det gör jag när jag finner något ointressant. Hälsningar Fanny

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök