Palsternacksdipp a la Alvaro är en supergod, krämig dipp som passar bra till kött, fisk, fågel, grönsaker eller vad helst du gillar att dippa. Enkel att göra och håller någon vecka i kylen, minst! Alvaro är en kär vän till mig som är utbildad kock och minst lika matglad som jag. Vi ska dock inte laga mat med varandra allt för ofta, då vi båda gillar att bestämma i köket. När det blir för mycket kommer min man Zarko in i köket och försöker medla mellan oss. Så vår nya grej är att laga varannan gång. Tror det kommer bli bäst 🙂
Glöm inte att följa mig på Instagram där jag heter @lesscarbs Där delar jag mat, hälsa, träning, vardag och massor av husrenovering. Jag har även en Facebooksida där jag delar daglig inspiration, samt ett inspirationsbrev med olika teman varannan vecka. Jag skulle också bli väldigt tacksam om du betygsätter de recept du testar här på min sida. Längst ner i varje recept finns stjärnor, och du trycker helt enkelt på så många stjärnor du vill ge. Tusen tack på förhand!
Här kommer några recept som du kan ha dippen till:
- Sesam- och chililax
- Mammas kyckling med koriander och curry
- Sötpotatis i ugn med saftiga köttfärsbiffar
- Zucchini- och chiaplättar med bacon och lök
Palsternacksdipp – by Alvaro
Till palsternacksdipp behöver du:
250 g palsternacka
2-3 stora vitlöksklyftor
1 dryg msk valfri Cremefraiche-liknande produkt
1/2 kruka dragon
1/2 kruka gräslök
Salt och olivolja
Gör så här:
- Koka skalad palsternacka i tärningar och vitlök i saltat vatten tills mjuka.
- Låt svalna.
- Stavmixa tillsammans med den cremefraiche-liknande produkten, konsistensen ska vara som en dipp, du kan tillsätta lite vatten om du vill ha lösare konsistens.
- Smaka av med salt.
- Finhacka örterna och blanda med dippen. Lägg i en skål och ringla god olivolja på toppen och gärna lite flingsalt.
1 kommentar
Helt underbart god.