Den här såsen är syndigt god och passar väldigt bra ihop med min fyllda kassler, som på bilden, eller tillsammans med annat kött eller fisk. Ett stort plus är att den endast tar några minuter att slänga ihop.
Varm tomat- och basilikasås
Ingredienser till två personer:
- 1 dl grädde
- 1/2 dl cream fraiche
- 2,5 tsk tomatpuré
- 4 soltorkade tomater
- 1/2 tsk herbamare
- Några varv med pepparkvarnen
- En knivudd chilipulver
- 8 stora basilikablad
Gör så här
- Koka allt utom basilikabladen några minuter.
- Lägg i basilikabladen och mixa med stavmixern antingen helt slätt eller ha kvar lite av tomatbitarna i såsen.
- Har du stekt kött eller liknande kan du även hälla i eventuell sky för lite kraftigare smak.
- Klart!
Tips!
Denna rätt passar perfekt till min mozzarellafyllda kassler
3.5/5
(2 Reviews)