Varm tomat- och basilikasås

Varm tomat- och basilikasås – supergott och enkelt tillbehör

Den här såsen är syndigt god och passar väldigt bra ihop med min fyllda kassler, som på bilden, eller tillsammans med annat kött eller fisk. Ett stort plus är att den endast tar några minuter att slänga ihop.

 

 

Varm tomat- och basilikasås

 

Ingredienser till två personer:

  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl cream fraiche
  • 2,5 tsk tomatpuré
  • 4 soltorkade tomater
  • 1/2 tsk herbamare
  • Några varv med pepparkvarnen
  • En knivudd chilipulver
  • 8 stora basilikablad

Gör så här

  1. Koka allt utom basilikabladen några minuter.
  2. Lägg i basilikabladen och mixa med stavmixern antingen helt slätt eller ha kvar lite av tomatbitarna i såsen.
  3. Har du stekt kött eller liknande kan du även hälla i eventuell sky för lite kraftigare smak.
  4. Klart!

 

Tips!

Denna rätt passar perfekt till min mozzarellafyllda kassler

3.5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök