Jag fick önskemål om recept på egen tacosalsa. Självklart fixar jag det. God blev den också och supersnabb att fixa.
Tacosalsa
Ingredienser till cirka 2 dl:
- 1 burk krossade tomater
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2-1 färsk röd chili (smaka dig fram)
- 1 tsk papikapulver (mild)
- 1 tsk olivolja
- 1 krm torkad timjan
- drygt 1/2 tsk salt
- Peppar
Gör så här
- Koka ner de krossade tomaterna till ungefär hälften.
- Skala och finhacka löken.
- Riv/pressa ner vitlöken, skiva chilin och tillsätt de andra ingredienserna och rör runt.
- Smaka av med mer salt och chili om du vill ha den hetare. Du kan också tillsätta 1 näve hackad koriander och några limestänk.
Tips!
Ha som tillbehör till tacosen, du har väl inte missat lesscarbs genrerösa tacosamling eller lesscarbs goda tacopaj?
Och du! Frys in det som inte går åt i en påse så har du till nästa tacokväll.
Till detta recept använder jag två av Herbarias kryddor, torkad timjan och ädelsöt paprika, ljuvliga!
2.9/5
(20 Reviews)
2 kommentarer
Wow, det låter riktigt gott.
Borde ju funka att göra på egenodlade tomater i sommar sen.
Absolut! 🙂