Rostad blomkål med beasmör

Rostad blomkål i ugn med beasmör

Rostad blomkål i ugn med beasmör är en stor hit! Och garanterat något du måste testa. Detta tillvägagångssätt passar vilken kål du vill egentligen, jag rekommenderar varmt att du testar med rödkål, spetskål och sedan brysselkål när de är i säsong igen (dela dem på mitten först).

Till detta behöver du först och främst lesscarbs beasmör, och receptet hittar du här!

Rostad blomkål med beasmör

Gör så här för 1 blomkålshuvud (räcker till 2-4 personer, beroende på vad man har till och hur hungrig man är)

  • Gör beasmöret enligt receptet.
  • Dela blomkålen och smeta på smöret. Salta lite extra. Spara blomkålsblasten till en sallad, eller släng på den i slutet av tillagningen.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader ca 30 minuter.
  • Strö på rostade frön och örter vid servering. Ju mer desto bättre tycker jag. Jag rekommenderar att du aktiverar frön/nötter, och här hittar du inlägg om det.
Rostad blomkål med beasmör
3.8/5 (29 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök