Kantarellsås – härligt krämig och perfekt till hösten!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Det är så underbart att äta svampsås. Så härlig höstkänsla. Denna sås blir extra krämig tack vare färskosten. Glöm redningar, det behövs verkligen inte! Så snabb och enkel sås.

Kantarellsås

Ingredienser till cirka fyra personer:

  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 2 dl grädde
  • En skvätt soya (glutenfri)
  • Salt/herbamare, peppar
  • några stänk stark paprikapulver
  • 2 dl trattkantareller/gula kantraller eller annan valfri svamp

Gör så här

  1. Om du stekt kött/köttbullar eller liknande använd samma panna så får du lite god smak på köpet.
  2. Stek svampen några minuter så den blir mjuk.
  3. Vispa sedan ner färskosten, grädden och kryddor.
  4. Låt koka några minuter.
  5. Klart!

Tips!

Servera gärna med någon av mina köttbullar, salviaköttbullar eller kycklingköttbullar.

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.