Det är så underbart att äta svampsås. Så härlig höstkänsla. Denna sås blir extra krämig tack vare färskosten. Glöm redningar, det behövs verkligen inte! Så snabb och enkel sås.
Kantarellsås
Ingredienser till cirka fyra personer:
- 200 g färskost (cream cheese)
- 2 dl grädde
- En skvätt soya (glutenfri)
- Salt/herbamare, peppar
- några stänk stark paprikapulver
- 2 dl trattkantareller/gula kantraller eller annan valfri svamp
Gör så här
- Om du stekt kött/köttbullar eller liknande använd samma panna så får du lite god smak på köpet.
- Stek svampen några minuter så den blir mjuk.
- Vispa sedan ner färskosten, grädden och kryddor.
- Låt koka några minuter.
- Klart!
Tips!
Servera gärna med någon av mina köttbullar, salviaköttbullar eller kycklingköttbullar.
3.3/5
(4 Reviews)