Hasselbackschampinjoner – superenkelt tillbehör till middagen!

Detta är ett superenkelt tillbehör till kött/fisk. Väldigt kul att bjuda på, eftersom det inte är så många som ätit det innan. I alla fall inte bland mina gäster.

 

 

Hasselbackschampinjoner

 

Ingredienser till två personer:

  • 8 stora champinjoner
  • ca 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • smör
  • salt

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa champinjonerna så du får bort eventuell jord.
  3. Skär bort en bit av foten så den står stadigt.
  4. Skär snitt nästan rakt igenom champinjonen (jag brukar lägga champinjonerna mellan två skärbrädor, då brukar det blir perfekt).
  5. Smöra lite på varje champinjon, salta och lägg på små osthögar.
  6. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  7. Klart!

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in mina parmesan- och basilikafyllda champinjoner

4.5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.