Parmesan och basilikafyllda champinjoner

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag har alltid älskat champinjoner så länge de inte är råa. Här kommer ett underbart gott recept som passar bra som egen rätt, med en sallad eller som tillbehör till exempelvis grillat eller en god bit fisk.

Ingredienser till 7-8 normalstora parmesan och basilikafyllda champinjoner:

  • 3 msk cream cheese
  • 3 msk riven parmesan
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 krm salt
  • Några varv med pepparkvarnen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Borsta bort eventuell jord och ta av foten på campinjonen (spara till omelett eller sallad).
  3. Blanda ihop ingredienserna till röran och fyll hålet. Om hålet är väldigt litet kan du skära till en större hål.
  4. Lägg dem i en form och häll över riven ost, jag tog parmesan.
  5. In i ugnen cirka 15-20 min eller tills osten fått en fin färg.

Tips!

Om du gillade dessa så gillar du säkert mina recept på hasselbackschampinjoner, dessa passar utmärkt som tillbehör.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

10% rabatt hos Aimn

Rabattkod: LESSCARBS10

(Gäller även pågående rea!)

Gå till Aimn