När jag gör hamburgare brukar jag göra denna rökiga sås. Jag har nämligen hellre i rökaromen i såsen än får allt i fläkten när jag steker burgarna. Den är också supergod att ha på meatza eller till en något grillat. Tryck nedan för att komma till receptet!
Fannys rökiga sås
Ingredienser till ca 1 dl:
- 1 msk majo
- 2 msk cream fraiche
- 2 msk turkisk yoghurt
- 1/2 tsk rökarom
- 1 tsk cayennesås
- 1 tsk tomatpuré
- 1krm salt
- Peppar från kvarn
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser.
- Låt gärna såsen dra till sig en stund före servering.
- Klart!
Tips!
Använd den rökiga såsen med min härliga meatza (pizza med köttfärsbotten).
Tips!
Kolla även in min goda persiljesås
2.7/5
(10 Reviews)
9 kommentarer
Vilken rökarom har du?
Antingen den från Texas longhorn eller Liquid smoke från Tryme. 🙂
Finns den i vanliga livsmedelsbutiker?
Aboslut. Jag ska ta en bild och lägga upp i inlägget. Den från Tryme är den vanligaste har jag upplevt.
Nu har jag lagt till bilden på rök-aromen, förlåt att det dröjde. Kram!
cayennesås?
Nu har jag lagt upp en bild på cayennesåsen! 🙂
Hej! Undrar var cayennesåsen finns? Hittar den inte nånstans. Och en annan fråga, köttfärspizzan ska den vara så lite länge i ugnen? Jättegoda recept?
Den finns på Ica Maxi och liknande, men valfri chilisås utan tillsatser funkar bra. 🙂 Ja, annars blir det väldigt torrt och trist. Det är ju väldigt tunt lager, men självklart viktigt att ta hänsyn till att alla ugnar fungerar olika. Kram och lycka till! <3