Fannys rökiga sås – supergod till burgarna eller till grillen!

När jag gör hamburgare brukar jag göra denna rökiga sås. Jag har nämligen hellre i rökaromen i såsen än får allt i fläkten när jag steker burgarna. Den är också supergod att ha på meatza eller till en något grillat. Tryck nedan för att komma till receptet!

 

 

Fannys rökiga sås

 

Ingredienser till ca 1 dl:

  • 1 msk majo
  • 2 msk cream fraiche
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 1/2 tsk rökarom
  • 1 tsk cayennesås
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1krm salt
  • Peppar från kvarn

 

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser.
  2. Låt gärna såsen dra till sig en stund före servering.
  3. Klart!

 

Tips!

Använd den rökiga såsen med min härliga meatza (pizza med köttfärsbotten).

 

Fannys rökiga sås
Detta är den cayennesås jag använder, varning, den är farligt god! 🙂
Fannys rökiga sås
Såhär ser rök-aromen ut. 🙂

 

Tips!

Kolla även in min goda persiljesås

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

9 kommentarer

Hej! Undrar var cayennesåsen finns? Hittar den inte nånstans. Och en annan fråga, köttfärspizzan ska den vara så lite länge i ugnen? Jättegoda recept?

Den finns på Ica Maxi och liknande, men valfri chilisås utan tillsatser funkar bra. 🙂 Ja, annars blir det väldigt torrt och trist. Det är ju väldigt tunt lager, men självklart viktigt att ta hänsyn till att alla ugnar fungerar olika. Kram och lycka till! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

10% rabatt hos Aimn

Rabattkod: LESSCARBS10

(Gäller även pågående rea!)

Gå till Aimn